Hatayspor’un galibiyet golünde Atsu detayı! Herkesin yüreği acıdı!

Hatayspor’un Trabzonspor’u yendiği maçın son dakikalarında gelen gol Hatayspor'un Süper Lig tarihindeki en geç galibiyet golü olarak tarihe geçti. Bu golden önce atılan en geç golün depremde hayatını kaybeden Cristian Atsu’ya ait olması kahreden bir detay oldu.

Hatayspor’un galibiyet golünde Atsu detayı! Herkesin yüreği acıdı!

Trendyol Süper Lig’in 6.hafta maçında Hatayspor evinde Trabzonspor’u konuk etti. Hatayspor, 2-0 geriye düştüğü maçta Trabzonspor’u Rivas, Lamkel ve Dele-Bashiru’nun attığı gollerle 3-2 yendi. Konuk ekip Trabzonspor’un gollerini ise Visca ve Onuachu attı.

Bordo mavili ekibe galibiyeti getiren golle ilgili detay ise yürekleri yaktı. Opta verilerine göre Fisayo Dele-Bashiru’nun 96.01’de attığı gol, Hatayspor’un Süper Lig tarihindeki en geç galibiyet golü oldu.

Hatayspor’un galibiyet golünde Atsu detayı! Herkesin yüreği acıdı! - Resim : 1

EN GEÇ GALİBİYET GOLÜNÜ ATSU ATMIŞTI

Bu golden önce atılan en geç galibiyet golü ise deprem felaketinde hayatını kaybeden Christian Atsu’dan gelmişti. Kasımpaşa ile oynanan maçta Atsu 96.51’de gol atmıştı.

Hatayspor’un galibiyet golünde Atsu detayı! Herkesin yüreği acıdı! - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Hataysporlu Christian Atsu ile ilgili konuşan kulübün idari menajeri Fatih İlek, "Christian Atsu, depremden önce Gaziantep FK ile yaptığımız maçtan önce, hocaya daha çok süre almak istediğini söyledi. "Takım bulursam ayrılabilir miyim?" dedi. Volkan hoca da bu isteğini kabul etmişti. O maçta süre almadı; ama Kasımpaşa maçından sonra bileti vardı. Yurt dışına ailesinin yanına gidecekti. Kasımpaşa maçında hoca görev verdi ve Atsu çok iyi oynadı. Son saniye golünü de attı. Maçtan sonra o kadar büyük bir birliktelik oluşmuştu ki, Volkan hocanın onu kucaklaması, saha içi ve soyunma odasındaki sevinçleri gözümün önünden gitmiyor. Kader noktası burası" dedi.

Hatayspor’un galibiyet golünde Atsu detayı! Herkesin yüreği acıdı! - Resim : 3

Yaşananları trajedi olarak değerlendiren İlek, "Uçak bileti vardı; ama iyi oynayıp, golü attığı için gitmekten vazgeçti. Yaşadığı coşkudan sonra 'gitmeyeyim, burada kalayım' dedi. En mutlu olduğu gün de depreme yakalandı. Akşam 23.00'te uçağı vardı. İstanbul, sonrasında Fransa'ya gidecekti. Vazgeçti, tam anlamıyla bir trajedi oldu” şeklinde konuştu.

Süper Lig'in 23. haftasında Hatayspor, sahasında Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etmişti. Hatay'a galibiyeti getiren golü ise 90+7. dakikada Christian Atsu serbest vuruştan kaydetmişti. Gol sonrası Hatayspor cephesinde büyük bir sevinç yaşanmış ve başta Volkan Demirel olmak üzere tüm takım Atsu'yu tebrik etmişti.