Hava sıcaklığının eksi 15 derece ölçüldüğü Bayburt'ta kar esareti devam ediyor

Hava sıcaklığının her geçen gün hızla düştüğü Bayburt'ta kar esareti kaldığı yerden devam ediyor. Tüm ülkeyi etkisi altına alan dondurucu soğukların hakim olduğu kentte hava sıcaklığı eksi 15 dereceye kadar düştü.

Hava sıcaklığının eksi 15 derece ölçüldüğü Bayburt'ta kar esareti devam ediyor

Dondurucu soğukların ve şiddetli kar yağışının hakim olduğu Bayburt'ta kar esareti devam ediyor. Özellikle gece saatlerinde etkili olan dondurucu soğuklar sonrasında şehrin her yeri buz keserken termometreler ise eksi 15 dereceyi gördü. 

HAVA SICAKLIĞI HIZLA DÜŞÜYOR

Yoğun kar yağışının yaşanmasının ardından Bayburt dondurucu soğuklara teslim oldu. Hava sıcaklıkları gün içerisinde eksi 5 ile 10 derece arasında değişirken, gece hava sıcaklığı Bayburt'ta eksi 15 derece olarak ölçüldü. Sibirya soğuklarının yaşandığı Bayburt'ta araçların alt kısımlarında buzlanmalar oluştu. Kar yağışının ardından kuru soğuğun yerine ılıman bir hava bekleyen Bayburtlular dondurucu soğukla karşılaşınca şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Vatandaşlar, “Bayburt’ta eskisi gibi kar yağışı çok fazla olmasa da soğuk hava etkili. Soğuklar adeta her şeyi dondurdu” ifadelerine yer verdi.

 

Hava sıcaklığının eksi 15 derece ölçüldüğü Bayburt'ta kar esareti devam ediyor - Resim : 1