Efsane futbolcu Maradona'nın mezar taşına ne yazılacak?

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın hayatını kaybetmesi tüm dünyayı yasa boğdu. Peki efsane ismin mezar taşına bakın ne yazılacak?

Efsane futbolcu Maradona'nın mezar taşına ne yazılacak?

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın ölümüyle yasa boğulan sevenleri, Buenos Aires kentinde sokaklara dökülürken ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildi. 

3 gün ulusal yas

Maradona'nın hayatını kaybetmesinin ardından Arjantin hükümeti, ülkede 3 gün ulusal yas ilan etti. Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Maradona'nın naaşının Devlet Başkanlığı Binası Casa Rosada'ya getirileceğini ve cenaze merasiminin burada yapılacağını belirtti.

Yerel basın, halka açık yapılacak merasime yaklaşık bir milyon kişinin katılmasının beklendiğini yazdı. Peki Maradona'nın mezar taşına ne yazılacak?

Maradona: Futbol topuna teşekkürler

Maradona, 2005 yılında verdiği bir röportajda kendisine sorulan 'Ölüm günü geldiğinde kendine ne söylerdin?' sorusuna şu cevabı vermişti;

''Futbol oynadığım için teşekkürler Tanrım. Futbol oynatarak bana neşeyi,özgürlüğü verdin. Ellerimle gökyüzüne dokunmak gibiydi. Hepsi futbol oynamak sayesindeydi. Mezar taşıma 'Futbol topuna teşekkürler' yazılmasını isterim.'' Ve Maradona'ın ölmeden önce dilediği gerçek olacak. Mezar taşına 'Futbol topuna teşekkürler' yazılacak.