Bakan Nebati açıkladı! Sosyal medya 'RADAR'a alındı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya, e-spor, e-ticaret gibi sanal ticaret pazarları aracılığıyla gerçekleşen işlemlerin mali denetimlerine yönelik açıklamasında, "Bugüne dek YouTube, Facebook, Instagram, Bigo Live, Twitch, TikTok, Dlive ve Scorp mecraları üzerinden 65 bin kişi analiz edildi. 50 bin kişinin, sosyal medya aracılığıyla elde ettiği gelirler üzerinden vergisel yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmediği tespit edildi" bilgisini verdi.

Bakan Nebati açıkladı! Sosyal medya 'RADAR'a alındı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya, e-spor, e-ticaret gibi sanal ticaret pazarları aracılığıyla gerçekleşen işlemlerin mali denetimlerine yönelik açıklama yaptı. Bakan Nebati, açıklamasında, “Bugüne dek YouTube, Facebook, Instagram, Bigo Live, Twitch, TikTok, Dlive ve Scorp mecraları üzerinden 65 bin kişi analiz edildi. 50 bin kişinin, sosyal medya aracılığıyla elde ettiği gelirler üzerinden vergisel yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmediği tespit edildi" bilgisini paylaştı..

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni ekonomi politikasının Türkiye ekonomisinin tüm yapısal sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmeyi amaçladığını, haksız rekabete sebep olan kayıt dışı ekonomi sorununu da çözmeye kararlı olduklarını bildirdi. Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alarak hem işletmelerin rekabet gücünü artıracaklarını hem vergi gelirlerini yükselteceklerini hem de bu sayede toplumsal gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturacaklarını vurgulayan Nebati, Kovid-19 salgınının da etkisiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de e-ticaret sektörünün hızla büyüdüğü bu süreçte, sanal ticaret pazarları aracılığıyla gerçekleşen ticari işlemlerin mali denetiminin önem arz ettiğine dikkati çekti.

Nebati, e-ticaret sektörünün sağlıklı büyümesine katkı sağlamak suretiyle Risk Analizi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kapsamlı çalışmalar neticesinde, oluşabilecek vergi kayıplarını detaylı bir şekilde incelediklerini ve analiz ettiklerini kaydetti.