Türkiye dijital vergi konusunda ABD ile anlaştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ABD ile dijital hizmet vergisinden yeni bir küresel anlaşmaya geçiş konusunda anlaşma yaptı. Yapılan açıklamada, görüş ayrılıkları olması durumunda yakın temasta kalınacağı ifade edildi.

Türkiye dijital vergi konusunda ABD ile anlaştı

ABD ile Türkiye dijital hizmet vergisinden yeni bir küresel anlaşmaya geçiş konusunda anlaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da “Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin Dijital Hizmet Vergisi ve ABD’nin Dijital Hizmet Vergisine ilişkin ticari tedbirleri bakımından, Tek Taraflı Önlemler Uzlaşması kapsamında geçerli olan şartların aynısının Türkiye ile ABD arasında da geçerli olacağı konusunda anlaşmışlardır” dendi.

Açıklamada, “Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri, bu uzlaşı kapsamındaki taahhütler konusunda ortak bir anlayışa sahip olunması için yakın temasta kalacak ve bu konuda görüş farklılıkları olması halinde bu durumu yapıcı diyalog yoluyla çözmeye çalışacaklardır” ifadeleri yer aldı.

ABD Ticaret Temsilciliği ofisi, bir dizi ülkenin dijital vergi önlemleri hakkında soruşturma başlatmış ve ticari misilleme önlemleri tehdidinde bulunmuş, ancak bu önlemleri 29 Kasım’a kadar askıya almıştı. Potansiyel tarifelerle hedeflenen Hindistan hariç tüm ülkeler ABD ile bir anlaşma imzalamış oldu.