Milyonları yakından ilgilendiriyor! Emekli ve memur zammı için gözler burada

Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla emekli ve memura yapılacak olan zam oranı da hesaplanabilecek. Peki, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren memur ve emekli maaşı zam oranlarında son durum ne? İşte detaylar...

Milyonları yakından ilgilendiriyor! Emekli ve memur zammı için gözler burada

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeski (TÜFE) rakamları milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emekli ve memur zamlarına da birebir yansıyor.

Haziran ayının sonlanmasının ardından Temmuz ayında yılın ilk yarısının enflasyon oranları da belli olacak. 5 Temmuz 2021 tarihinde açıklanması planlanan enflasyon rakamlarıyla birlikte emekli ve memura yapılacak olan zam oranı da hesaplanabilecek.

Enflasyon oranları, 2021 senesinde ilk 5 aylık süreçteki 6.39 olarak açıklanmıştı. 

Gerçekleşen enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 441,44 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek aylık net 6 bin 908 lira 35 kuruştan 7 bin 349 lira 79 kuruşa çıkacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yer alan enflasyon tahminine göre ise ilk 6 aylık TÜFE yani SSK ve Bağ-Kur'luların zam oranı yüzde 7.67'yi bulabilecek.

Bu durumda en yüksek maaş 529,87 lira artışla 7 bin 438 lira 22 kuruşa çıkacak.