Hazırlıklar tamamlandı! Pazartesi günü ücretsiz olarak ilk kez verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısında yeni dönemde okullarda ders kitaplarına ek olarak yardımcı kitapların ücretsiz olarak verileceğini duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlıklar tamamlandı. Pazartesi günü milyonlarca öğrencinin sıralarında olacak yardımcı kaynakların süreciyle ilgili bakanlıktan videolu paylaşım geldi.

MEB'den yapılan açıklamaya göre, öğrenciler için toplam 136 milyon yardımcı kaynak hazırlandı. Bu yıl ilk kez eğitim öğretim yılının başında ders kitaplarıyla birlikte verilecek yardımcı kaynaklar okullara gönderildi. Öğrenciler, yarın başlayacak yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde sıralarının üzerinde ücretsiz ders kitaplarının yanında yardımcı kaynakları da görecek. Bakanlık, yardımcı kaynakların, tasarım ve baskı aşamasından öğrencilerin sıralarına ulaşana kadarki sürece ilişkin video paylaştı.

"Paramızla kitap alamıyorduk"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Paramızla kitap alamıyorduk. Kitap bulamıyorduk. Üst sınıflardaki abilerimizden teksir notlarını bile satın alamıyorduk. Ama şimdi kuşe kağıtta basılı kitapları ücretsiz olarak her eğitim öğretim yılının başında sıralarının üzerinde yavrularımızın önüne koyuyoruz. Bu yıl ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak okullar açıldığında öğrencilerimizin masalarında hazır edeceğiz. Dağıttığımız yardımcı kaynak tutarı 130 milyonu buluyor" demişti.