HDP Eş Başkanı Buldan: Aday çıkarma politikamızı bir kez daha değerlendireceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Millet İttifakı'nın adayını açıklamasına ilişkin konuşan Buldan, "Bizim derdimiz basit hesaplar değil politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarma politikamızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğiz" dedi.

HDP Eş Başkanı Buldan: Aday çıkarma politikamızı bir kez daha değerlendireceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, kadın milletvekillerinin ve kadın konukların katıldığı partisinin grup toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadın özgürlük mücadelesi ve dayanışmasını büyüterek alanlarda en güçlü şekilde seslerini duyuracağı günün adı olduğunu söyledi. Gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı adaylığı vardı.

"BİR KEZ DAHA DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandığını anımsatan Buldan, şunları kaydetti:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu adaylığından dolayı kutlamak istiyorum, adaylığı hayırlı olsun. Bizim derdimiz basit hesaplar değil politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarma politikamızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğiz. HDP, tüm siyasi mühendislik oyunlarınızı bozacak kurucu bir siyaset üretecek, üçüncü bir yolu büyütecek, umudun ve değişimin adresi olmaya devam edecek."