HDP seçime başka bir partinin listesinden girecek! Mithat Sancar duyurdu: Binde bir ihtimal bile olsa...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Yeşil Sol Parti listesinden seçimlere gireceğini duyurdu. Sancar "Binde bir ihtimal bile olsa kapatma riskinin olduğu bir sürece biz kendimiz girmeyiz. Yeşil Sol Parti’yle seçime gireceğiz. Yeşil Sol Parti’yi engelleselerdi başka seçenekler çıkaracaktık." ifadelerini kullandı.

HDP seçime başka bir partinin listesinden girecek! Mithat Sancar duyurdu: Binde bir ihtimal bile olsa...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Halk TV'deki Lider Masası programında açıklamalarda bulundu. Sancar, Anayasa Mahkemesi'ndeki 'kapatma davası'na ilişkin, "Binde bir ihtimal bile olsa kapatma riskinin olduğu bir sürece biz kendimiz girmeyiz. Bunu parti meselesi olarak düşünmeyin. Tarihin en kritik seçimine giriyor. Seçim süreci çok mühim. Bu iktidar değiştiğinde demokratik dönüşüm yakalanabilmesi için biz ittifaklarımızla en büyük güvence olduğumuza inanıyoruz. Böyle bir güçten yoksun bırakma hakkımız, şansımız yok. Yeşil Sol Parti’yle seçime gireceğiz. Yeşil Sol Parti seçime Türkiye’nin tüm illerinde kendi logosuyla girecek." açıklamasında bulundu.

"HDP HİÇBİR İTTİFAKLA DEĞİL KENDİ İTTİFAKI İLE SEÇİME GİRECEK"
Mithat Sancar, HDP'nin ve Emek ve Özgürlük İttifakı'nın aday çıkarmama kararına ilişkin "Bizler seçimlerde izleyeceğimiz yolu 27 Eylül 2021'de duyurmuştuk. HDP çalışmalarını çok erken zamanda başlatmış hazırlıklarını yapmış bir partidir. O zamanlar parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin farklı dinamiklerini olduğunu söylemiştik. Parlamento seçimlerine kendi ittifakımızla gireceğimizi söylemiştik. HDP hiçbir ittifakla değil kendi ittifakı ile seçime girecek. Emek ve Özgürlük İttifakı bunun somut örneği oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilkesel buluşmaların gerçekleşmesinin gerekli olduğunu belirtmiştik. Çünkü demokrasi, kişiler değil ilkeler üzerinde gerçekleşir." dedi.

"BU KONUDA KARŞILIK ALAMADIK"
Sancar "Biz 2021'de özellikle diğer muhalefet partileriyle görüşmelere açık olduğumuzu söylemiştik. Biz Altılı Masa tarafından cumhurbaşkanı adayı belirlenirse kendisine destek vereceğimizi söylemiştik ama bu konuda karşılık alamadık." ifadelerini kullandı.