Hemen dilekçe verin 3 bin 500 TL maaş almaya başlayın! SSK ve Bağ-Kur girişi bu tarihten önce olanlar! Müjdeli haber geldi!

İş yerini 2000 yılından önce açan ancak kayıt yaptırmayanlar için müjdeli haber geldi. SGK'dan yazılı açıklama yapıldı. Dilekçe vererek emekli olma şansını yakalayabilirsiniz. Ancak elinizi çabuk tutmanız gerekecek. İşte tüm detaylar...

Hemen dilekçe verin 3 bin 500 TL maaş almaya başlayın! SSK ve Bağ-Kur girişi bu tarihten önce olanlar! Müjdeli haber geldi!

Kendi iş yerini 2000 yılından önce açan ancak maddi imkansızlık ya da başka bir durum sebebiyle kaydını yaptıramayan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmet birleştirilmesi sistemi devreye giriyor. SGK’ya yazacağınız bir dilekçe ile geriye dönük borçlanma şartı ile emekli olma şansınız elinizde bulunuyor.

Ancak başvuru yapmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor. Başvuru süresi içerisinde dilekçe ile başvurularını yapmaları gerekmekte.

8 yıl erken emekli olmak mümkün.

Gündemde EYT varken erken emekli olmanın farklı yolları da ortaya çıkıyor. SGK’nın yapmış olduğu yazılı açıklama sayesinde erken emekli olabilirisiniz. Ancak 2000 yılı öncesinde dükkan açmış olmanız ve bunu da kanıtlamanızı gerektirecek bir belge elinizde olması gerekiyor. Dükkanın ise mutlaka kendi adınıza açılmış olması gerekiyor.

Hizmet birleştirmesi ile erken emekli olabilirsiniz, peki nasıl?

Emeklilik için istenen belli şartlar mevcut, Bunlar sigorta giriş tarihi, prim gün sayısı, askerlik gün sayısı ve yaş şartı olarak gündeme geliyor. Ancak geçmiş yıllarda kendi adına dükkan açan ve o yıllarda bağkur kaydını maddi imkansızlıklardan ötürü ya da farklı nedenlerden dolayı yapamayan vatandaşlar için SGK’ tarafından yapılan yazılı açıklamayla erkenden emekli olmak gibi bir seçenek suınuluyor. Bu hizmetle vatandaş 8 yıla kadar erken emekli olabiliryor. Bu hizmetin adı ise Hizmet birleştirmesi olarak açıklandı.

Ancak bu hizmetten faydalanabilmek için de belirli şartlar var. En önemli kriterlerden biri 2000 yılı öncesinde dükkan açmanız olmak. Dükkanın kesinlikle kendi adınıza açılmış olması vew bunu kanıtlayacak bir de belgenizin olması gerekiyor. Ayrıca verile süre zarfı içerisinde de belgeleriniz ve dilekçenizle SGK’ya başvurarak dilekçenizi vermiş olmanız gerekmekte.

Tüm bu belgeler ve başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra geçmişe yönelik borçlanma ile emekli olabiliryorsunuz.

Emekli olursam ne kadar maaş alırım

Bu yöntem ile emekli olduğunuz taktirde ne kadar maaş alacağım diye sorarsanız eğer Alacağınız emekli maaşı da ödediğiniz prim tutarına göre farklılık gösterebilmektedir. Eğer en yüksekten borçlanma yaparak prim ödemesi yapmış olursanız emekli maaşınız da ona göre yüksek olacaktır.

2022 yılı için en düşük emekli maaşı ise 3500 TL olarak belilenmiştir. Yani bu durumda alacağınız en düşük emekli maaş 3 bin 500 TL’dir.