Hemen kontrol edin! Hesabınıza 650 TL yatırılacak! Tarih açıklandı!

Devlet tarafından bakanlıklar aracılığıyla yapılan destek ödemeleri gündemden düşmüyor. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan pek çok farklı alandaki destek ödemeleri vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Hesaplarınızı kontrol edin... Son dakika haberine göre bakanlık tarafından yapılan çocuk yardımlarının yatırılacağı açıklandı, tarih belli oldu. İşte 650 TL çocuk yardım parasının merak edilen detayları...

Hemen kontrol edin! Hesabınıza 650 TL yatırılacak! Tarih açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bakan, ihtiyaç sahibi herkesin desteğe ihtiyacı oldukları her an yanlarında olacaklarını ifade ederek detaylar hakkında bilgi verdi. Bakan Yanık, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nın mevcut bütçesine 25 milyar TL ilave yaparak 40 milyar TL’ye çıkardık. Bununla birlikte programımızın kapsamını genişlettik. Böylece destek programımız süresince sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocuklar için ilave destek sağlayacağız”

Çocuk yardım parası çocuk sayısına göre ödenecek

Çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL arasında destek ödemesi yapılacağını kaydeden Bakan Yanık, “Desteğimiz kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız” ifadelerini kullandı.

Çocuk yardım parası ne zaman yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen son açıklamaya göre, çocuk desteği ödemeleri Kasım ayı ile birlikte hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.