Her şey bir domates fidesi için

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi’nin dağıttığı domates fidelerinden almak isteyen yüzlerce kişi uçsuz bucaksız bir kuyruk oluşturdu.

Her şey bir domates fidesi için

Kocasinan Belediyesi, 10.'sunu düzenlediği etkinlikle 550 bin domates fidesi dağıttı. Ancak bu yılki etkinlikte fide almak isteyenlerde büyük bir artış görüldü. Domates fidesi kuyruğunun ucu bucağı görülemedi.

Mimarsinan Parkı kuyruğa girenler alana sığmayınca parkın içinde halkalar oluşturmaya başladı. Vatandaşlara yerli olan ve kendinden üretilen Kayseri’ye ait Karahıdır olarak bilinen domates fidesini almak için saatlerce kuyrukta bekledi.

Her şey bir domates fidesi için - Resim : 1

Sabah saatlerinde başlayan dağıtıma vatandaşların ilgisi oldukça büyüktü. Dağıtım noktasından başlayan ve yüzlerce kişinin katıldığı kuyruk belediyenin etrafında ilginç görüntüler oluşturdu.

Dağıttıkları fidelerin hibrit olması nedeniyle tercih edildiğini ve kendi tohumundan üretidiğini söyleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, “ Biz, vatandaşımızın sağlığını düşünerek organik olan, kendinden üretilen ve yerli tohum olan domates fidelerimizi hemşerilerimizle buluşturmak için yapıyoruz. Kayseri’de bağ bahçe işleri hemşerilerimizin yoğun olarak kullandığı yerler. Bununla birlikte de doğal hayatı özendirme noktasında, kendilerinden ekip dikebilecekleri mekanlarda bu ürünleri dikerek kendi domateslerini yetiştirmeleri de bu etkinlikte amaçlanan işlerden bir tanesi. Sağlıkla tüketmelerini diliyorum" diye konuştu

Domates fidesi alan vatandaşlardan biri ise, ”Belediyenin düşündükleri gayet güzel. Halka hizmet veriyorlar. Ürün yetiştirmek vatandaşın hakkı, yetiştirilen ürün her zaman iyidir” dedi.