Her şey ülke puanı için

Avrupa’da mücadele eden temsilcilerimizin Süper Lig’de oynayacakları maçlar ertelendi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Yukatel Adana Demirspor için Süper Lig’de bir hafta maçlar ileri tarihe alındı.

Süper Lig’in üçüncü haftası altı kulüp mücadele etmeden sonlandı. Puan durumunda ise bir maç eksiği olmasına rağmen Fenerbahçe lider olarak tamamladı. Türkiye Futbol Federasyon’un aldığı karar gündemi meşgul etmeye yetti. Geçmiş dönemlerde de çok tartışma yarattı.

TFF, Avrupa’da mücadele eden kulüplerimizin Süper Lig’de oynayacakları maçı ileri tarihe aldı. Peki bu karar doğru mu? Tartışma konusu olan ve ertelenen maçlar neden geçmiş tarihlerde de uygulanmadı?  Bunun en büyük nedeninin ülke puanı olduğunu düşünüyorum.

Avrupa’da oynayan kulüplerimiz, turu geçmeleri için son bir maçları kaldı. Fenerbahçe dışında diğer kulüplerin işi biraz daha zor görünüyor. Burada en önemli faktör Galatasaray. Galatasaray’ın son maçı ülke puanımız için önem arz eden maçların başında geliyor. TFF’nin aldığı karar bence yanlış değil.

Kulüpler Süper Lig’de mücadele ederken bir yandan da Avrupa’da oynuyorlar. Oyuncular için kolay değil, dinlenmeleri de gerekiyor. Süper Lig’in ilk haftaları bu nedenle kadrolar henüz oturmadı. Transfer dönemi de devam ediyor. Avrupa Kupaları da ülke puanı için önemli. Kulüplerin yaptığı yatırımın karşılığını alabilmesi için Avrupa’da iyi oynamamız gerekiyor. Bazı kulüplerin rotasyona gitmesi onlar için olumsuz sonuçlanabiliyor. Kadro derinliği fazla olan kulüpler öngörülü olduğu için rotasyona gitmek onları olumsuz etkilemiyor.

ERTELENEN MAÇLAR

Galatasaray deplasmanda İstanbulspor’la karşı karşıya gelecekti. Fenerbahçe kendi evinde Başakşehir’i ağırlayacaktı. Beşiktaş da deplasmanda Adana Demirspor’la karşı karşıya gelecekti.

Galatasaray, Molde’le rövanş mücadelesine 29 Ağustos tarihinde saat 22.00’de karşı karşıya gelecek. Kendi evinde taraftarını arkasına alarak bu maçı kazanması gerekiyor.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor ise iki gün sonra rövanş maçına çıkacak. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’a en kötü beraberlik yetiyor. Adana Demirspor’un son maçı 2 -1’ le sonuçlandığından Avrupa’da devam edebilmesi için en az iki farkla kazanması gerekiyor.

Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerimizin başarılı olması için TFF’nin de kendi ülkesinin marka değerini artırması ve kulüplerin lehine kararlar almasını futbolsever olarak destekliyorum. Ülke futbolunu her zaman daha ileri taşımak için doğru kararları, doğru zamanda almak gerekiyor.