Herkes benzin ve motorin fiyatlarına odaklanmışken yeni bir kriz doğdu! Maliyeti %100 arttı! Artık kimse bulamıyor!

Brent petrol ve döviz kurundaki düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarında oynamalar devam ediyor. Benzine bir yıl içerisinde %225 zam yapılırken, motorine ise %269 oranında zam yapıldı. Bugün ise İstanbul'da benzinin litresi 25.29 TL'den satılırken, motorinin litresi 26.75 TL'den satılıyor. Akaryakıt fiyatları bir yana asıl gerçek unutuldu. Otomotiv sektöründe yaşanan ekonomik kriz devam ediyor. Bir yandan otomobil fiyatlarında artış sürerken diğer yandan oto yedek parça sıkıntısı yaşanıyor.

Herkes benzin ve motorin fiyatlarına odaklanmışken yeni bir kriz doğdu! Maliyeti %100 arttı! Artık kimse bulamıyor!

Akaryakıt fiyatlarında düşüş devam ediyor. Rusya-Ukrayna Savaşı, brent petrol ve döviz kurundaki düşüş, akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalara neden oluyor. Bugün benzinin litresi İstanbul'da 25.29 TL'ye satılırken, motorinin yine İstanbul'da litresi 26.75 TL'ye satılıyor. Her gün güncel akaryakıt fiyatları takip ediliyor. Benzine bir yıl içerisinde %225, motorine ise %269 oranında zam geldi. Akaryakıt fiyatları bir yana, otomotiv sektöründe yaşanan yedek parça sıkntısı gün geçtikçe artıyor. 

YENİ BİR KRİZ DOĞDU! MALİYETİ %100 ARTTI! 

Akaryakıt fiyatlarına son zamanlarda yapılan zamların ardından, indirimler gelmeye devam ediyor. Araç sahipleri gelen indirimle beraber biraz olsun rahatlasa da asıl sıkıntı, oto yedek parçasında yaşanıyor. Bir yandan insanlar otomobil fiyatlarındaki artıştan dolayı araç sahibi olamazken, otomobiv sektöründe hammadde krizi gün geçtikçe artıyor. Motor Aşin'in CEO'su Saim Aşçı, 'Yükselen lojistik ve enerji maliyetlerine hammadde krizi de eklenince yedek parçada maliyet sadece bir yılda %100'den fazla artış gösterdi' dedi.

Otomobil fiyatlarında da artış yaşandığını belirten Aşin, '10 yıl içinde fiyatı ortalama 40 bin Euro olan premium bir otomobilin bugün üretim maliyeti 60 bin Euro'yu geçmiş durumda' açıklamasını yaptı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa yakasında benzinin litresi 25,12 TL

İstanbul Anadolu yakasında benzinin litresi 25,13 TL

İstanbul Anadolu yakasında motorin litresi 26,61 TL

İstanbul Avrupa yakasında motorin litresi 26,64 TL

İzmir'de benzinin litresi 25,24 TL

İzmir'de motorinin litresi 26,70 TL

Ankara'da benzinin litresi 25,22 TL

Ankara'da motorinin litresi 26,74 TL

Kaynak: Sözcü