Herkes tehdit altında! 85 milyonu ilgilendiren soruşturma

85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığını tv100 Türkiye'ye duyurmuştu. 85 milyonun kişisel bilgileri bir internet sistemine yüklenmesinin ortaya çıkması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. tv100 Muhabiri Halil Sadri Yılmaz’ın özel haberi…

Büyük güvenlik açığını tv100 gündeme getirdi. Türkiye’de 85 milyonun kişisel bilgilerinin çalınması üzerine İstanbul Başsavcılığı harekete geçti.

YENİ BİR GELİŞME YAŞANDI

tv100 Muhabiri Halil Sadri Yılmaz’ın özel haberine göre; Vatandaşların telefon numarasından, açık adrese, banka hesap numaralarına kadar tüm kişisel veriler açığa çıktı. Verilerin çalınması üzerine savcılığa birçok şikayette bulunuldu. Şikayetlerin ardından savcılık geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

85 MİLYON KİŞİNİN VERİLERİ İSE HALEN BİR TIK UZAKTA

Yılmaz, "85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınmasıyla alakalı yaptığımız haberin ardından siteye erişim yasağı kararının gelmesini bekliyorduk fakat site bu haberi yaptığım için sadece benim hesabımı engelledi ve benim sorgu yapmama engel oldu. Başka bir hesaptan girdiğimizde ise sadece isim ve soyisim yazarak milyonlarca insanın hala kişisel bilgilerine ulaşılabileceği ortada." dedi.

Verileri sızdıran ve internette yayınlayan kişiler firari fakat site insanların özel hayatlarını tehdit etmeye devam ediyor.

"YENİ VAADLERİ: AYAKKABI NUMARALARI"

Ücret karşılığında yeni verilerinde sorgulanabileceğini söyleyen sitede, yeni güncellemeler duyuruldu. Dalga geçer gibi bundan sonra insanların ayak numarası sorgusunun, vücut sorgusunun, kan grubu sorgusunun, askerlik durumu sorgusunun ve ehliyet ceza sorgusunun ekleneceği paylaşıldı.