Hilmi Türkmen tv100'e konuştu: Hedefimiz Üsküdar'da 5 yılda 50 bin konut yenilemek

tv100'de yayınlanan "Kimi Seçiyoruz" programına konuk olan Cumhur İttifakı'nın Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, "Üsküdar’da son 10 yılda 30 bin konut yeniledik. Gelecek 5 yılda hedefimiz 50 bin konut." diye konuştu. Gençlerle aralarının iyi olduklarını belirten Türkmen, "Biz gençlerle abi-kardeş-arkadaş gibiyiz, hiç siyaset konuşmuyoruz, hiçbir partiden bahsetmiyoruz, gençlerle konuşma dilimiz lüktür, spor, doğa, hayvandır." ifadelerini kullandı.

tv100 ekranlarında yayınlanan Okan Bayülgen'in sunduğu Kimi Seçiyoruz programına Cumhur İttifakı'nın Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen konuk oldu. Hilmi Türkmen, Okan Bayülgen'in sorularını yanıtladı.

Hilmi Türkmen'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Siz biraz kendinizi kabul ettirmiş ve yerel yönetimlerde olması gerektiği gibi ismin particiliğin önüne geçtiği bir yerel yönetici olmuşsunuz.

"BİZ ÜSKÜDAR'DA İŞİ HERKESE YAPIYORUZ"

Aslında bizim yaptığımız işin doğru olduğunu herkes kabul ediyor da iş yapmaya gelince bazı gerekçelerle yapılamıyor diyelim. Biz Üsküdar’da özellikle altını çizerek söylüyorum, iş yapma, proje üretme ve bunu her kesime, şimdi adalet diye bir kavram var bunu söylerken güzel de uygularken çok daha güzel. Bir partiden aday olarak girersiniz seçime kazanırsınız sonra rozeti çıkarır komple bir ilçenin, ilin, beldenin belediye başkanı olursunuz. Sözle söylemek kolay bunu icraata dökmek lazım, biz Üsküdar’da bunu başardık.

"GENÇLERLE ARAMIZIN İYİ OLMASININ SEBEBİ İLETİŞİM DİLİMİZ"

Biz gençlere birtakım imkânlar hazırlıyoruz, bu bizim görevimiz, lütuf değil bu çocuklara, bunların hepsi milletin evlatları bunları iyi hazırlamamız gerekiyor geleceğe ama gençlerle aramızın iyi olmamızın sebebi iletişim dilimiz. Biz gençlerle abi-kardeş-arkadaş gibiyiz, hiç siyaset konuşmuyoruz, hiçbir partiden bahsetmiyoruz, gençlerle konuşma dilimiz lüktür, spor, doğa, hayvandır.

"17 KÜTÜPHANE 350 BİN KİTABIMIZ VAR"

17 tane kütüphanemiz var, bunun 5 tanesi nevmekan tarzı kütüphaneler, 4 tanesi çocuk kütüphanesi, 8 tanesi de gençler ve yetişkinler için kütüphane. 350 bin kitabımız var bu kütüphanelerde.

"ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NİN KAMUDA İKİNCİ BİR ÖRNEĞİ YOK SADECE ÜSKÜDAR'DA"

Çocuk köyü dışında Engelsiz Yaşam Merkezi ve müthiş bir girişim Tebessüm Kahvesi. İkisinden bahsedelim?

Biz bir sürü işler yaptık ama benim için en önemlisi, en çok dua aldığımız, anlatırken de gözümüzün yaşardığı tabii ki Engelsiz Yaşam Merkezi. Her tür engel grubuna hizmet ediyoruz orada fiziksel-zihinsel engelli, aylık 1000 çocuğumuza orada hizmet ediyoruz. Ne yazık ki bunun da ikinci bir örneği yok.

"HEDEFİMİZ ÜSKÜDAR'DA 5 YILDA 50 BİN KONUT YENİLEMEK"

Üsküdar’da son 10 yılda 30 bin konut yeniledik. Gelecek 5 yılda hedefimiz 50 bin konut."