HSK kararı açıkladı: Yüzlerce savcı ve hakimin görev yeri değiştirildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun internet sitesinden yayınladığı kararnameye göre, 506 hakim ve savcının görev yeri değişti.

HSK kararı açıkladı: Yüzlerce savcı ve hakimin görev yeri değiştirildi

2023 Yılı Adli ve İdari Yargıda Mazerete Dayalı Güz Kararnamesi Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi tarafından tamamlandı. HSK internet sitesinden yayınladığı kararnamede, 506 hakim ve savcının yerinin değiştiğini ilan etti.

HSK'nın internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Cumhuriyet savcılarının ve hakimlerinin talepleri incelenerek 21.12.2023 tarihinden itibaren karara bağlanıp, kararnameler ekte açıklanmıştır.

Kararname ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyen vatandaşlarımızın, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin, taleplerini en geç 26/12/2023 Salı günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Hâkim Savcı Atanma Talep Formu” başlığı altında yer alan açıklama kısmını doldurarak göndermeleri istenmektedir. Bu Kararname ile ataması yapılmayan meslektaşlarımızın, yeniden inceleme hakları olmayacaktır."