HÜDA PAR saldırganının ifadesi ortaya çıktı: "İçimden bir ses 'Git bunları öldür' dedi!"

HÜDA PAR İl Başkanlığı'nda namaz kıldıkları esnada 33 yaşındaki İl Sekreteri Sacit Pişgin'i bıçaklayarak öldüren ve 62 yaşındaki İl Başkanı Salih Demir'i yaralayan zanlı A.S.'nin ifadesi ortaya çıktı. A.S.'nin verdiği ifadede, “Sık sık sokakta görürdüm ve selamlaşırdık. İyi çocuklardı. Olay günü evde otururken, içime bir his doğdu. İçimden bir ses, ‘git, bunları öldür’ dedi. Bıçakla parti binasına gittim. İçeriye girdiğimde oturuyorlardı. Ben de olayı gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.

HÜDA PAR saldırganının ifadesi ortaya çıktı: "İçimden bir ses 'Git bunları öldür' dedi!"

22 Temmuz 2023 tarihi saat 17.00 sularında Seyhan ilçesindeki HÜDA PAR İl Başkanlığı binasında yaşanan olayda il binasına giren A.S., HÜDA PAR İl Başkanı Salih Demir ile İl Sekreteri Sacit Pişgin’i namaz kıldıkları sırada bıçakla karınlarından yaralayıp, kaçtı. Demir ve Pişgin, saldırının ardından kanlar içerisinde il binasının iç kısmından kadınların çalışma ofisine sığındı. Bir süre sonra dışarı çıkan Demir ile Pişgin, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yaralılardan Pişgin kurtarılamadı. Tedavisi tamamlanan Demir ise taburcu edildi.

HÜDA PAR saldırganının ifadesi ortaya çıktı: "İçimden bir ses 'Git bunları öldür' dedi!" - Resim : 1

SALDIRGAN DIŞARIDA DA PARTİLİLERİ KOVALAMAYA DEVAM ETMİŞTİ

Sokaktaki bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde; A.S.'nin, binanın içerisinde bıçakladığı Salih Demir ve Sacit Pişgin'i, dışarı kaçtıktan sonra da bıçakla tehdit ettiği, Demir'i kovaladığı görüldü. Yaralı Pişgin'in ise binadan kaçmak için fırsat beklediği ancak A.S. nedeniyle bir süre dışarı çıkamadığı da görüntülerde yer aldı. Ayrıca binadan 4 kişinin daha çıkıp olaya müdahale etmek istediği ancak A.S.'nin çevreye bıçak savurması nedeniyle yapamadıkları anlaşıldı.

HÜDA PAR saldırganının ifadesi ortaya çıktı: "İçimden bir ses 'Git bunları öldür' dedi!" - Resim : 2

"İÇİMDEN BİR SES 'GİT BUNLARI ÖLDÜR' DEDİ

Polis ekiplerince gözaltına alınan ve psikolojik rahatsızlığı olduğu ileri sürülen A.S. ise sevk edildiği mahkemede tutuklandı. A.S.’nin, olay sonrası götürüldüğü emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. A.S.’nin, ifadesinde, “Kurban ve Ramazan bayramlarında, yardımlarımı ulaştırması için partililerle görüşürdüm. Sık sık sokakta görürdüm ve selamlaşırdık. İyi çocuklardı. Olay günü evde otururken, içime bir his doğdu. İçimden bir ses, ‘Git, bunları öldür’ dedi. Bıçakla parti binasına gittim. İçeriye girdiğimde oturuyorlardı. Ben de olayı gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.