HÜDA PAR'a saldırı güvenlik kamerasında: Saldırgan dışarıda da kovalamaya devam etti

Adana'da HÜDA PAR İl Başkanlığı'nda namaz kıldığı esnada 71 yaşındaki A.S.'nin bıçaklı saldırısına uğrayarak yaşamını yitiren İl Sekreteri Sacit Pişgin (33) ve yaralanan 62 yaşındaki İl Başkanı Salih Demir'e ilişkin saldırı anlarının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Yayınlanan görüntülerde saldırganın binadan çıkmaya çalışan HÜDA PAR'lıları elindeki bıçakla kovaladığı görüldü.

Adana'da namaz kıldığı esnada HÜDA PAR parti binasında saldırıya maruz kalan İl Sekreteri ve İl Başkanı'nın başına gelen olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 

PARTİ BİNASINDA NAMAZ KILARKEN BIÇAKLANDILAR

22 Temmuz'da saat 17.00 sıralarında Seyhan ilçesindeki HÜDA PAR İl Başkanlığı binasında meydana geldi. İl binasına giren A.S., HÜDA PAR İl Başkanı Salih Demir ile İl Sekreteri Sacit Pişgin’i namaz kıldıkları sırada bıçakla karınlarından yaralayıp kaçtı.

Demir ve Pişgin, saldırının ardından kanlar içerisinde il binasının iç kısmından kadınların çalışma ofisine sığındı.

HÜDA PAR'a saldırı güvenlik kamerasında: Saldırgan dışarıda da kovalamaya devam etti - Resim : 1

Bir süre sonra dışarı çıkan Demir ile Pişgin, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

HÜDA PAR'a saldırı güvenlik kamerasında: Saldırgan dışarıda da kovalamaya devam etti - Resim : 2

Müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Pişgin, dün toprağa verildi. Polis tarafından gözaltına alınan ve psikolojik rahatsızlığı olduğu ileri sürülen A.S. ise sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

SALDIRIYI DIŞARIDA DA SÜRDÜRDÜ

 İl binası çevresindeki güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde; A.S.'nin, binanın içerisinde bıçakladığı Salih Demir ve Sacit Pişgin'i, dışarı kaçtıktan sonra da bıçakla tehdit ettiği, Demir'i kovaladığı görüldü.

HÜDA PAR'a saldırı güvenlik kamerasında: Saldırgan dışarıda da kovalamaya devam etti - Resim : 3

Yaralı Pişgin'in ise binadan kaçmak için fırsat beklediği ancak A.S. nedeniyle bir süre dışarı kaçamadığı görüntülerde yer aldı. Ayrıca binadan 4 kişinin daha çıkıp olaya müdahale etmek istediği ancak A.S.'nin çevreye bıçak savurması nedeniyle müdahale edemedikleri anlaşıldı.

 HÜDA PAR'a saldırı güvenlik kamerasında: Saldırgan dışarıda da kovalamaya devam etti - Resim : 4

HÜDA PAR'a saldırı güvenlik kamerasında: Saldırgan dışarıda da kovalamaya devam etti - Resim : 5

(İl Sekreteri Sacit Pişgin)

HÜDA PAR'a saldırı güvenlik kamerasında: Saldırgan dışarıda da kovalamaya devam etti - Resim : 6

(İl Başkanı Salih Demir)