Hull City nerede? Hull City hangi ligde? Hull City ne kadar?

Hull City futbol takımı Acun Ilıcalı'nın satın almasıyla gündem gelmişti. Acun Ilıcalı daha önce Fortuna Sittard ile futbol patronluğuna adım atmıştı. Herkes, Hull City nerede, hangi ligde? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, Hull City ne kadar? İşte detaylar...

Hull City nerede? Hull City hangi ligde? Hull City ne kadar?

Hull City AFC ( Hull City Association Football Club), geçtiğimiz zamanlarda yapımcı, sunucu, girişimci ve iş insanı Acun Ilıcalı tarafından satın alınmıştı. Bunun üzerine futbolseverler, "Hull City nerede, hangi ligde?" gibi aramalar yapmaya başladı. 2021-2022 sezonunda EFL Championship'te mücadele edecek olan takım hakkında detaylı araştırma yapılmaya başlandı. Peki, Hull City ne kadar? Sizler için detayları sıraladık. İşte Hull City hakkında tüm detaylar...

Hull City nerede? Hull City hangi ligde? Hull City ne kadar? - Resim : 1

Hull City nerede, hangi ligde?

Hull City, Yorkshire'da 1904 yılında İngiltere'de kurulan bir futbol kulübüdür. Kulüp, 2014 yılında FA Cup finalinde tarihinde en büyük başarıyı kaydetti. Hull City takımı, iç saha maçlarını 25.450 seyirci kapasitesi bulunan KCOM Stadyumu'nda oynamaktadır. Takımın renkleri kehribar ve siyahtan oluşmaktadır. 2012015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-offlarında mücadele etmiştir. Takım, 2021-2022 sezonunda EFL Championship'te mücadele edecektir. 

Hull City nerede? Hull City hangi ligde? Hull City ne kadar? - Resim : 2

Acun Ilıcalı, takımı satın almak için 2021 yılında görüşmelere başlamıştır. Satın alım işlemi ise 19 Ocak 2022 tarihinde tamamlanmıştır. 

Hull City nerede? Hull City hangi ligde? Hull City ne kadar? - Resim : 3

Hull City ne kadar?

Acun Ilıcalı, Hull City futbol takımını 24 milyon Euro bedel karşılığında satın almıştır. Ilıcalıü Hull City'i satın almak için 6 aydır girişim içerisindeydi.

Hull City'i satın alan Acun Ilıcalı, "Bugün en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdiğim için mutluyum. Hull City ile birlikte güzel bir yolculuğa başlıyoruz. Çok büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Bu güzel şehrin muhteşem taraftarlarıyla başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

Hull City nerede? Hull City hangi ligde? Hull City ne kadar? - Resim : 4

Hull City'nin eski sahibi Ehab Allam ise, "Acun Ilıcalı, taraftar kitlesiyle olan ilişkiyi yeniden inşa edecektir. Taraftarların can attığı ve hak ettiği başarıyı bu kulübe getirecek kişi odur" dedi.

Hull City, Championship'te 23 puanla 19. sırada bulunuyor. Kulüp düşme tehlikesi içinde. Bu yüzden Acun Ilıcalı gol sıkıntısı çeken Hull City'e Süper Lig'den iki forvet oyuncusu getirdi.  Ayrıca teknik direktörlük koltuğu için yakın arkadaşı Şota Arveladze ile anlaştı.