Hüseyin Özkahraman'dan CHP'ye aday tepkisi: Liyakat ayaklar altına aldı, üzgünüm, kırgınım ve tabi ki kızgınım

Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hüseyin Özkahraman, partisinin değişim anlayışı ve ilkelerine rağmen, beklenmedik bir aday atanmasının hayal kırıklığına neden olduğunu ifade etti. Özkahraman açıklamasında "Bu atama vicdanları yaraladı. Emeği yok saydı. Liyakatı ayaklar altına aldı. Üzgünüm, kırgınım ve tabi ki kızgınım! Ama ben partime karşı itirazımla , eleştirilerimle birlikte sahip çıkacağım." ifadelerine yer verdi.

Hüseyin Özkahraman'dan CHP'ye aday tepkisi: Liyakat ayaklar altına aldı, üzgünüm, kırgınım ve tabi ki kızgınım

CHP Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hüseyin Özkahraman, Ayşegül Ovalıoğlu'nun Bakırköy için aday gösterişmesine tepki göstererek açıklama yaptı. Özkahraman, büyük umutlarla başladıkları yolculuklarında beklenmeyen bir aday atamasıyla karşılaştıklarını ve bu durumun vicdanları yaraladığını belirtti. Emeği yok sayılan ve liyakati görmezden gelinen bir sürecin yaşandığını ifade ederek, partisine olan bağlılığını koruyacağını ve haksızlıklara karşı mücadele edeceğini dile getirdi.

Dr. Hüseyin Özkahraman'ın açıklaması şu şekilde:

Büyük hayallerle çıktık yola …
Bir iddiamız vardı bizim…
Benzeri az görülmüş bir yönetim anlayışını aynı ülküye inanan yol arkadaşlarımızla ve halkımızla birlikte gerçekleştirecektik.
Gördüğümüz her olaydan etkilendik..
Bir hikaye yazacaktık .
Hayata dair,
İnsanların mutluluğuna dair…
Yerinden yöneteceğimiz Bakırköy’e dair…

İnsan ve hizmet odaklı bir yerel yönetim anlayışıyla yeşili, denizi, çevreyi koruyan ,depreme karşı dirençli bir kenti yeniden inşa etmeyi hedeflemiştik .. kendi dalında uzmanlaşmış, üniversiteler ve meslek odalarının da yönetim kadrolarımız da yer alacağı evrensel ilkelere dayalı bir yerel yönetim anlayışını Bakırköy halkıyla birlikte hayata geçirmek hem insanımızın hak ettiği çağdaş yönetim anlayışını sunarken partimizi de yüceltmek için adaylaşmayı isteyerek girmediğimiz , mahalle , Cadde , sokak bırakmadık !

Demokratik kitle örgütleri , Stk’lar meslek odaları ve siyasi partiler dahil olmak üzere bütün kurumları ziyaret ederek yerel yönetim anlayışımızı anlattık ve sorunlarını dinledik ..Mahalle muhtarlarımızla ,yerel ve ulusal basının çok kıymetli temsilcileriyle sık sık bir araya gelerek bir farkındalık yaratmak amaçlı tanıtım pankart ve broşürleri ile adeta sokakları donattık. Adaylığı geçmiş ve bugün yaptığımız çalışmalar gereğince bileğimizin hakkıyla alacağımıza inandık. Bu bir günlük değil ömürlük bir yolculuk. Bu hakkı bize sokaklar, Bakırköy’lü komşularımız veriyordu.

Maalesef şimdi görüyoruz ki kendi ideallerimizi aynı idealleri taşımayan bir yerde aradık… Hepsi bu .. Şimdi kanımca aynı hedeflere aynı düşünce ve kararlılıkla hayatın zengin menbalarında kesintisiz yol almaya devam edilmesi gerekiyor. Her yanı dökülen araçlar yollarda enkaza dönebilir ancak yol ve yolculuk asla bitmez…Ben Sosyal demokrat ilkelere dayanan partimizin bir adayı olarak ve bu uğurda yıllara dayalı bir mücadelenin son noktasında hak ettiğimi düşünerek aday oldum. Bu nedenle hem bir insan olarak hem de bir siyasetçi olarak hiç değilse asgari bir saygı ve asgari bir tutumla karşılaşmayı diler, beklerdim. Bu sürecin böyle yürütülmemesi nedeniyle kişisel mağduriyetimi aşabilirim . Ancak asıl olarak parti sorumlularının bu siyaset tarzı giderek partimizi çok yönden yıpratacak bir girdaba sokabilir ! Kendi içinde demokrasiyi içselleştiremeyenler ülkede demokrasi ve hukuku nasıl kurumsallaştırabilirler?!

Bakırköy’e Ataması yapılan hanımefendinin ismi günler önceden duyulmuştu ! Ancak biz yine de partimizin “ değişim “ anlayışı ve söylevleri çerçevesinde bu haberi asparagas olarak değerlendirdik..

Ancak ;Son gün karar vericiler insanların aklıyla alay edercesine dışardan CHP örgütleriyle hiç bir bağı olmayan bir adayı adaylaştırdılar. “Kadın aday” diye toplumsal algıya hitap eden bu kararın sahipleri hem bakırköy halkını hem de bu aday dışındaki 17 aday adayını hem etik olarak hem de partinin temel duruşu itibariyle maalesef yaraladılar !
Tabi ki tarih , bu kararın doğruluğunu da karar sahiplerini de izleyecek ve hükmünü verecektir!
Bu atama vicdanları yaraladı.
Emeği yok saydı.
Liyakatı ayaklar altına aldı.

Üzgünüm, kırgınım ve tabi ki kızgınım !

Ama ben partime karşı itirazımla , eleştirilerimle birlikte sahip çıkacağım .
Bakırköy / İstanbul ve tüm ülke kamuoyuna saygı ve sevgimle

Sahi sloganımız neydi?
Hak , Hukuk , Adalet !