Suikast mi? Kaza mı? İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nden tv100'e özel demeç

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili İran'ın Ankara Büyükelçiliği, tv100'e özel verdiği demeçte "Helikopter kaza yapmıştır. Ormanlık ve dağlık bir alandır. Sisli bir alandır. Helikopter eski bir teknolojidir. O nedenle bir kaza gerçekleşmiştir." dedi. Suikast veya sabotaj söz konusu olmadığını belirten yetkililer "Bu olayda içeriden veya dışarıdan bir sabotaj olduğunu düşünmüyoruz. Açıkladık, bu bir kazadır." dedi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com yazarı Fuat Uğur, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, gazeteci Nedret Ersanel, emekli hava pilot korgeneral Beyazıt Karataş, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği helikopter kazası programda masaya yatırıldı.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği, Sinan Burhan'a söz konusu kazayla ilgili şu demeci verdi:

"HELİKOPTER ESKİ BİR TEKNOLOJİ O NEDENLE KAZA GERÇEKLEŞTİ"
Helikopter kaza yapmıştır. Ormanlık ve dağlık bir alandır. Sisli bir alandır. Helikopter eski bir teknolojidir. O nedenle bir kaza gerçekleşmiştir.

"SABOTAJ YA DA SUİKAST SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Bize gelen bilgilere göre sabotaj ve suikast söz konusu değildir, biz bu olayın kaza olduğunu düşünüyoruz. Elimizde sabotaj olduğuna dair belge yok. Gerisi spekülasyon ya da komplo teorisidir. Biz kaza diyoruz. Niye başka ülkeyi suçlayalım?

"BU BİR KAZADIR"
Bu olayda içeriden veya dışarıdan bir sabotaj olduğunu düşünmüyoruz. Açıkladık, bu bir kazadır. 50 gün içerisinde yeni cumhurbaşkanı seçilecektir.