İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'Demirtaş'ın oyunu' eleştirilerine yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu'nun Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Devran isimli kitabından uyarlanan oyunu izlemesine gelen tepkilere "Çok olgun bir tavır olarak görüyorum. Belki kadın eliyle farklı bir atmosfer doğabilir" sözleriyle yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'Demirtaş'ın oyunu' eleştirilerine yanıt

Gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtlayan İmamoğlu şunları söyledi:,

Bu sürece dair kadınların bir kitap üzerinden tiyatroyu izlemesini, sürece katkı sunma çabası çok olgun bir tavır olarak görüyorum. Destekliyorum da. Keşke bu kadınların yaptığına 10-15 kadın daha eklense, belki kadın eliyle farklı bir atmosfer doğabilir. Bu ülkede gerçekten barış ve huzur ortamı oluşabilir. Keşke bunu yapabilsek. Bu konuda belki erkek çeneleri az konuşsa. Oy için sahada gezerken de ben hamaset yapmadım. Trabzon'da da, Diyarbakır'da da, İstanbul'da da aynı dili konuştum. Şu anda da görev yapıyorum. Aynı şeyleri konuşuyorum Bizi o hamaset çerçevesinin içine sığdıramazlar. Biz oraya girmeyiz. O alana onlar girsin. Üzülerek takip ettiğim şey devlet adamlığına yakışmayan şeylerin hala kullanılıyor olması.

 Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın; Selahattin Demirtaş'ın Devran isimli öykü kitabından uyarlanan tiyatro oyununu birlikte izlemesine tepki gelmişti.