İBB ve AKOM'dan flaş uyarı! Hızı 85 kilometreye kadar çıkacak

İBB ve AKOM'dan İstanbul için flaş uyarı geldi. Saat 18:00 itibariyle balkanlardan gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek olan İstanbul'da rüzgarın hızı saatte 85 kilometreye kadar ulaşacağı bildirildi. Olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği uayrısı yapıldı.

İBB ve AKOM'dan flaş uyarı! Hızı 85 kilometreye kadar çıkacak

İBB ve AKOM'dan istanbul için fırtına ve şiddetli yağış uyarısı yapıldı. 

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre; İstanbul'un bu akşam itibariyle balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği hafta ortası(Çarşamba) ya kadar fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir. Yağış ve fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuklara karşı tedbirli olunması önemlidir" açıklamasında bulunuldu.

İBB ve AKOM'dan flaş uyarı! Hızı 85 kilometreye kadar çıkacak - Resim : 1

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise "Fırtına ve Yağış Uyarısı! İstanbul bu akşam saat 18:00 itibari ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Fırtınanın hızı saatte 85 km’ye kadar çıkacak ve Çarşamba gününe kadar devam edecek" açıklamasında bulundu.

 

Valilikten uyarı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından, "Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Özellikle okullarda, trafikte ve parklarda tedbiri elden bırakmayalım" ifadelierini kullandı.