Bakan Soylu açıkladı! Kimlik kartlarında yeni dönem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kimlik kartlarıyla ilgili yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını, çalışmaların yüzde 80 oranında tamamlandığını açıkladı.

Bakan Soylu açıkladı! Kimlik kartlarında yeni dönem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kimlik kartlarının kimlik kartlarının kredi kartı gibi kullanılabilmesi ile ilgili yeni uygulama üzerinde çalışmaların yüzde 80 oranında tamamlandığını açıkladı.

Bakan Soylu, Kimlik Kartı ile ehliyetin birleştirilmesiyle ilgili, “Bizim arkadaşlarımız yazılım konusunda çok üstünler. İnanıyoruz ve güveniyoruz. Şunu ifade edeyim, burada yüklemeye geçtik ve 3 milyonun üzerinde ehliyet kimliğe yüklendi" dedi.

Van Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ‘Nüfus Personeli Eğitim Programı’nda konuşan Bakan Soylu, nüfusta önemli bir mesafe aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tensipleri oldu ve Türkiye hakikaten MERNİS dediğimiz, şu anda gelişmiş ülkelerin bile birçoğunun altyapısı olmayan bir büyük projeyi faaliyete geçirdi. Aynı zamanda yönetti, eksikliklerini giderdi ve bütün kurumlarla entegrasyonunu sağladı. Bu olağanüstü bir şeydir. Esas itibariyle bugün e-devlet sistemimizin en önemli alt yapısını oluşturdu.