İçişleri Bakanlığı’nda yeni dönem! tv100 önemli bilgilere ulaştı! Bayrak değişimleri olacak

Ali Yerlikaya’nın bakanlık koltuğuna oturmasının ardından yeni dönemde İçişleri kadrolarında kritik değişimler yaşanacak. tv100’ün aldığı bilgilere göre, ilk olarak valiler ardından ise il emniyet müdürleri kararnamesi ile bu görevlerde önemli bayrak değişimleri olacak. tv100’den Sertaç Murat Koç’un özel haberi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinede İçişleri Bakanlığı’nı ona emanet etti. Bakanlık koltuğuna oturur oturmaz yaptığı hukuk ve insan hakları vurgusu bakanlık kadrolarında yaşanacak değişimin de habercisi olarak nitelendirilmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilk olarak yakın çalışma arkadaşlarını belirlemişti. Bu kapsamda bakan yardımcılıklarına Bülent Turan, Mehmet Aktaş, Münir Karaloğlu ve Mehmet Sağlam atanmıştı.

Son olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Mehmet Aktaş’tan boşalan Emniyet Genel Mmüdürlüğü’ne Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız getirilmişti. 

Asrın felaketinin vurduğu Hatay, Gaziantep ve Adıyaman’a da yeni valiler atanmıştı. tv100’ün edindiği bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı kadrolarındaki bu hareketlilik önümüzdeki günlerde devam edecek.

İlk olarak kapsamlı bir valiler kararnamesi için çalışma yürütülüyor. Bu doğrultuda, bazı il valileri merkeze çekilirken, bazıları ise başka illere kaydırılacak.

BENZER MESAİ İL EMNİYET MÜDÜRLERİ KARARNAMESİ İÇİN HARCANIYOR

Yine bakanlık bünyesinden yeni isimler ise ilk kez vali olarak atanacak. Ayrıca, benzer bir mesai de il emniyet müdürleri kararnamesi için harcanıyor. Bu kapsamda da yine bazı emniyet müdürleri merkeze çekilecek, bazıları ise başka illere kaydırılacak.

Yaklaşan yerel seçimler dikkate alındığında, özellikle kritik öneme sahip büyükşehirlerdeki emniyet müdürlerinin ise göreve devam etmesi söz konusu olabilecek. 

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın bakanlık kadrolarında yapılacak bu değişimler kapsamında önemli bir mesai harcadığı yine kulislere yansıyan bilgiler arasında…  Hem valiler hem de il emniyet müdürleri kararnamesinin Kurban Bayramı sonrasında hazırlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacağı ifade ediliyor.