İçtaş ve Limak'ın Akbelen'deki doğa katliamına Ece Üner isyan etti: Orada kesilen ağaç değil, hepimizin nefesi!

Muğla'daki Akbelen Ormanları'nda İçtaş ve Limak tarafından yapılan doğa katliamına tv100 Ana Haber Sunucu Ece Üner "‘Duyuramıyoruz, duymuyorlar ve doymuyorlar. Vatan bizim, ağaç kutsal onun için bundan daha yerli ve milli bir dava düşünemiyorum. Dün Jandarma’yla, halk karşı karşıya getirilmişti. Ormanı koruması gerekenler neden ormanı kesen şirketi vatandaştan koruyor? Orada kesilen ağaç değil, nefesimiz. Hiçbir sermaye, örgütlü halkın karşısında duramaz" diyerek isyan etti.

Muğla’nın İkizköy Mahallesine bağlı Akbelen mevkiinde maden için istimlak edilen alandaki orman, yine katliama uğradı. Devletten aldıkları ihalerle sık sık gündeme gelen Nihat Özdemir'in sahip olduğu Limak, İbrahim Çeçen'in sahip olduğu İçtaş Holding tarafından kurulan YK Enerji doğa kıyımını sürdürüyor.

KUŞ SESLERİ YERİNİ TESTERE SESLERİNE BIRAKTI
Köylüler, çevreciler ve bölge halkı, ağaç kesimini durdurmak için harekete geçip direniş nöbeti başlattı. YK Enerji'nin katliamları yüzünden Akbelen Ormanında kuş sesleri yerini, iş makineleri ve testere seslerine bıraktı. Maden ocağı ile sadece orman yok olmuyor, bölge de büyük bir tehdit altına giriyor.

"DOĞAYI RAHAT BIRAKIN ARTIK"
Megastar Tarkan da, Akbelen Ormanındaki kıyıma sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabından "İklim krizi her gün daha şiddetlenirken, bize kırmızı alarmlar verirken, dünya her gün daha yaşanmaz bir yere dönüşürken rant için ormanlar kesilmeye devam ediliyor. Aklım almıyor. Ne için? Para için. Doyun artık. Doğayı rahat bırakın artık. Doğasına sahip çıkmaya çalışan bu güzel insanları da üzmeyin, mağdur etmeyin, duyun artık." diyerek çağrıda bulundu.

ECE ÜNER İSYAN ETTİ: GÖRÜNTÜLER YÜREKLERİ BURKTU
Limak şirketinin sahibi Nihat Özdemir ve İçtaş şirketinin sahibi İbrahim Çeçen tarafından kurulan YK Enerji'nin Akbelen Ormanları'nda yaptığı doğa katliamına Ece Üner "Akbelen Ormanları’nda holdinglerin kömür uğruna ağaç katliamı sürüyor. Limak ve İçtaş Holdinglerine bağlı YK Enerji bölgeye girdiği ikinci günde de ağaç kesmeye devam etti. Kesilen ağaç sayısı henüz bilinmiyor. Görüntüler yürekleri burktu. Ormanda kuş cıvıltıları sustu, yerine iş makineleri ve elektrikli testerelerin sesine bıraktı. Köylüler ve çevreciler direnişte. Gece gündüz nöbet tutuyor ama iş makinelerini durdurmaya yetmiyor." diyerek tepki gösterdi.

"ORADA KESİLEN AĞAÇ DEĞİL, HEPİMİZİN NEFESİ"
Doğa katliamıyla ilgili Üner "Tarkan’ın mesajına atıfta bulunayım, ‘duyuramıyoruz, duymuyorlar ve doymuyorlar.’ Vatan bizim, ağaç kutsal onun için bundan daha yerli ve milli bir dava düşünemiyorum. Bunun için kafamı kurcalayan birkaç soru soracağım. Dün çok vicdan yaralayıcı görüntüler gelmişti. Jandarma ile halk karşı karşıya gelmek durumunda kalmıştı, karşı karşıya getirilmişti oradaki sermaye tarafından. Ormanı koruması gerekenler neden ormanı kesen şirketi vatandaştan koruyor? Yaş kesen, baş keserdi. Devlet nerede? Halkının yanında ama üniformalı ve elinde cop ile her an müdahaleye hazır şekilde. Orada kesilen ağaç değil, hepimizin nefesi." dedi.

"HİÇBİR SERMAYE ÖRGÜTLÜ HALKIN KARŞISINDA DURAMAZ"
"Ağacın kesilmesini engellemesi gerekenler neden ağacı korumak isteyen köylünün önünü kesiyor" diyen Üner "Şirket mi önemli millet mi? Çevrecilik en üst milliyetçilik değil mi? Türk milleti ordu bir millet, sermaye ordu ile milleti karşı karşıya getiriyor. Orman vatan diyoruz. Devletin jandarması ormanı mı koruyacak talanı mı? Halk ormanını koruyor. Orman da jandarma korumasında yok ediliyor. Onlar şirketin değil bizim askerimiz. Orada ağlayan analar bizim anamız, bu yıkım devam ederse anamız daha beter ağlayacak. Dünyada paranın satın alamayacağı tek şey nefes. Hiçbir sermaye örgütlü halkın karşısında duramaz." dedi.