IKEA o ürünün satışını bırakıyor!

IKEA, gelecek yıl ekim ayından itibaren tekrar şarj edilemeyen alkalin pillerin satışını sonlandırmayı planladıklarını duyurdu.

IKEA o ürünün satışını bırakıyor!

İsveçli mobilya üreticisi IKEA, gelecek yıl ekim ayından itibaren tekrar şarj edilemeyen alkalin pillerin satışını sonlandırmayı planladıklarını duyurdu. Şirket, Alkalisk adı altında sadece geçtiğimiz yıl 300 milyon alkalin pil sattı.

Şirket, alkalin pilleri aşamalı olarak kaldırarak ve yeniden şarj edilebilir nikel-metal hidrit (NiMH) pillere odaklanarak, müşterilere ürünlerin ve malzemelerin ömrünü uzatmak, atıkları azaltmak için uygun fiyatlı ve kullanışlı bir çözüm sunulabileceğini belirtiyor.

IKEA kendi şarj edilebilir AA pil serisinin de satışını gerçekleştiriyor. Dört adet AA Ladda pilden oluşan bir paket ise ülkemizde 74.99 TL fiyat ile satılıyor. Şirkete göre tek bir Ladda bataryası 500 defaya kadar şarj edilebiliyor.

IKEA’nın düğme tarzı lityum iyon pilleri ise şirketin bazı ürünlerinin çalışması için hala bu tür pillere ihtiyaç duyduğundan dolayı satışa devam edecek.