İki kafalı Elif bebek ameliyat günü bekliyor

İki kafalı doğan bebeklerinin tedavisini üstlenecek doktor bulamadıkları için isyan eden anne babaya güzel haber geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyaldan yaptığı paylaşımda Elif bebeğin tedavisini üstlendiklerini açıkladı.

İki kafalı Elif bebek ameliyat günü bekliyor

Kocaeli’nin Derince ilçesinde iki kafalı olarak dünyaya gelen ‘Elif’ bebeğin anne ve babasının isyan çığlığı ses getirdi. Hiçbir doktorun tedavisini üstelenmediği iki kafalı bebek artık ameliyat günü bekliyor.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımla, “Elif yavrumuzun durumunu yakından takip ediyoruz” dedi.

İlk açıklama Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünden gelmiş ve bebeğin takibe alındığı açıklaması yapılmıştı. Doğduğunda yaşamaz denilen Elif bebek 3 ayına geldiğinde ailesi isyan etmiş, "para değil doktor istiyoruz" açıklamasında bulunmuşlardı.

Bebek için güzel haber Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden geldi. Elif bebeğin Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavi sürecini başlatıldı.

Sağlık Bakanı sosyal medyadan duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabı üzerinden “Elif” bebek ile ilgili açıklama yaparak, durumun bakanlık tarafından takip edildiğini duyurdu. Bakan Koca yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız tarafından 2 aylık Elif Hıdır bebeğin, ileri tetkikleri ve tedavi süreci için Marmara Üniversitesi İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanemize yatışı sağlanmıştır. Elif yavrumuzun durumunu yakından takip ediyor, Allah'tan acil şifalar diliyorum” dedi.