İkinci el aracı olanlar için tarih verip uyardılar! 15 Temmuz'dan sonra bunu yapanlar 300 bin TL ödeyecek

Ticaret Bakanlığı ikinci el araç alım satımında yeni bir karar aldı. Yarını işaret eden bakanlık araç sahiplerine uyarıda bulundu. Eğer bunu yaparsanız 300 bin TL ödeme yapmak zorunda kalacaksınız.

İkinci el aracı olanlar için tarih verip uyardılar! 15 Temmuz'dan sonra bunu yapanlar 300 bin TL ödeyecek

Ticaret Bakanlığı düzenlemesi ile birlikte almış olduğu karar kapsamında ikinci el araçlar güncel satış fiyatını üzerinde fiyattan ilan yolu ile satılamayacak. Konuya ilişkin karar gerçek ve tüzel kişilerin bireysel ve ticari ilanlarını kapsayacak.

İkinci el araçlar için yeni karar alındı. Üretici ya da distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan pazarlanmamasına ilişkin kısıtlama yarından itibaren uygulanacak.

DENETİMLERİ SIKILAŞTIRDILAR

AA muhabirinin aktardığı habere göre Ticaret Bakanlığı, araç sektöründeki fahiş fiyat artış uygulaması ile mücadele kapsamında önemli bir adım attı. Bakanlık, aldığı tedbirlerin yanında denetimleri de yoğunlaştırdı.

UYGULAMA YARINDAN SONRA BAŞLIYOR

Ticaret Bakanlığı, 6 Temmuz'da İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yaparak, ikinci el araçların üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına 1 Ocak 2024 tarihine kadar kısıtlama getirdi. Yarın itibarıyla yürürlüğe girecek bu uygulama, tüm gerçek ve tüzel kişilerin bireysel ve ticari ilanlarını kapsayacak.

Bakanlığın aldığı bu karar kapsamında uymanlar ise 300 bin TL’ye kadar idari para cezasına çarptırılacağı ifade edildi.

Kararla birlikte fiyatların kontrol altına alınması ve ikinci el fiyatların sıfır fiyatlarını geçmemesi amaçlanıyor.