İlanında "depreme dayanıklı" yazıyordu! Saniyeler içinde yerle bir oldu

Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Depremden etkilenen illerden Malatya'da tamamen yıkılan bir site için 'deprem yönetmeliğine uygundur' notuyla ilan verildiği ortaya çıktı. Sosyal medyada tepki çeken olayda, yıkılan ama depreme uygun denilen sitenin yıkıldığı anlar cep kamerasına anbean yansıdı.

İlanında "depreme dayanıklı" yazıyordu! Saniyeler içinde yerle bir oldu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 ve Elbistan ilçesindeki 7.6 büyüklüğündeki depremler başta Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman olmak üzere bölgedeki birçok ilde faciaya neden oldu. Binlerce bina yıkılırken ne yazık ki binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

Malatya'da yıkılan binalardan birinin deprem anında yerle bir olduğu anın görüntüsü ve bina için verilmiş olan ilan sosyal medyada gündem oldu.

İlanında "depreme dayanıklı" yazıyordu! Saniyeler içinde yerle bir oldu - Resim : 1

 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir sitede yer alan ve deprem sonrası yan yatan binanın internetteki ilanında deprem yönetmeliğine uygun olduğu yazıyor. 28 Ocak tarihli ilanda binada yer alan bir evin satış bedeli 2 mliyon 850 bin TL olarak gözüküyor.

İlanında "depreme dayanıklı" yazıyordu! Saniyeler içinde yerle bir oldu - Resim : 2

"DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUNDUR"

Yeşilyurt ilçesindeki 11 katlı bu sitenin Deprem yönetmeliğine uygun olduğu iddia edilirken o sitedeki bloklar saniyeler içerisinde çöktü. O esnada artçı deprem de meydana gelirken çökme anı cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.