İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Meta ofisimizi bugün itibariyle kullanıma sunuyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Başkanlığımızın Web3 Dönüşümü ve Metaverse Stratejisinin ilk adımı olarak dünyanın her yerinden mobil cihazlarla erişimin mümkün olduğu meta ofisimizi bugün itibariyle kullanıma sunuyoruz" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Meta ofisimizi bugün itibariyle kullanıma sunuyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Dijital Evrende Söz Sahibi Olmak: İletişim Başkanlığı Metaverse Platformu Lansmanı ve Meta Evreni Anlamak Paneli"nde konuştu.

Fahrettin Altun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"İLETİŞİM BAŞKANLIĞI META OFİSİNE MOBİL CİHAZ UYGULAMASI ÜZERİNDEN AVATAR OLUŞTURULARAK ULAŞABİLECEK"

Başkanlığımızın Web3 Dönüşümü ve Metaverse Stratejisinin ilk adımı olarak dünyanın her yerinden mobil cihazlarla erişimin mümkün olduğu meta ofisimizi bugün itibariyle kullanıma sunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Meta Ofisine mobil cihaz uygulaması üzerinden avatar oluşturularak ulaşabilecek. Bunun yanında Meta Ofisimizle lokasyon bazlı artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak fiziksel ve dijital etkinlikler düzenleme, bu etkinliklere katılabilme ve diğer avatarlarla etkileşim kurabilme imkanları da mevcut olacak.

Başkanlığımızın bu dijital dönüşüm sürecinde alacağı rol ve yükleneceği sorumluluk bu adımlarla da sınırlı kalmayacaktır. Şu anda Başkanlık olarak sunduğumuz hizmetleri ve yürüttüğümüz faaliyetleri metaverse dünyasına da taşıyacağız. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak, Web3 alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve bu alandaki çalışmalarımızı yoğunlaştırmayı hedefliyoruz.

"SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA HUKUKİ VE AHLAKİ SINIR TANIMAYAN TASARRUFLARLA HER GEÇEN GÜN KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ"

Öte yandan, her yeni teknolojinin imkan ve faydalarla birlikte yeni sınamalar ve tehditleri de beraberinde getirebileceği unutulmamalıdır. Giderek büyüyen bir dijital kültür içerisindeyiz. Bu ortamda özellikle sosyal medya platformlarında hukuki ve ahlaki sınır tanımayan tasarruflarla her geçen gün karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla, bu sorunlarla mücadelede sadece ulusal değil uluslararası uzlaşıyla da sağlanacak bir dijital hukuk düzeni kurulması büyük önem arz ediyor. Biliyoruz ki çocuklarımızın teknolojide yazılıma ve donanıma olan ilgileri, bilgileri ve hakimiyetleri muazzam bir seviyede.

Evlatlarımızın yabancı oyunların, yabancı uygulamaların, yabancı şirketlerin datası, müşterisi haline gelmemesi, yerli ve özgün teknolojilerin üretenleri olması için Milli Teknoloji Hamlesini hayata geçirdik. Ayrıca adım adım ilerleteceğimiz Web3 Dönüşümü ve Metaverse Stratejimizle yeni gelişmekte olan bu teknolojilerin riskleri hakkında vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın farkındalık düzeyini artırarak bu imkanlardan maksimum düzeyde faydalanmalarını sağlayacağız. Öte yandan bu teknolojilerin risklerinden vatandaşlarımızı korumak adına gerekli regülasyonları hayata geçireceğiz. Bunun yanında tüm ülkeler tarafından ortak mutabakatla hayata geçirilmesi öngörülen dijital hukuk kurallarının gerekliliklerini ortaya koymak da önemli bir husus. Aynı şekilde, Web1 ve Web2 de ayrı ayrı alanlardan elde edilen verinin çok daha fazlasının aynı anda tek platformdan edinildiği metaverse'te veri güvenliğini sağlamak adına atılacak adımların altyapısını oluşturmaya da odaklanmak gerekiyor.