İlginç savunma! “Bizde köpeğe dokunmak günahtır hakim bey”

Busa’da, pitbull cinsi köpeğini husumetlisi olan Erol Tosun'un üzerine salan ve yaralanmasına neden olan Mehmet Murat Ö. İle oğlu Eyüpcan Ö., mahkemede savunma yaptı. Köpeğin kendisine ait olmadığını söyleyen tutuksuz sanık Mehmet Murat Ö., "Bizim köpek ile hiçbir ilişkimiz yok. Üstelik biz şafiyiz hakim bey. Bizde köpeğe dokunmak dahi günahtır." dedi.

İlginç savunma! “Bizde köpeğe dokunmak günahtır hakim bey”

Bursa’da, geçtiğimiz yıl Ekim tarihinde Yıldırım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde Erol Tosun, eşi avukat Elif Tuba Karakoç Tosun'un iş ortağının eşi Mehmet Murat Ö. ile husumetli oldukları konuyu konuşmak üzere Vişne Caddesi'ndeki iş yerinde buluştu.

İlginç savunma! “Bizde köpeğe dokunmak günahtır hakim bey” - Resim : 1

ATARDAMARI KOPTU

Tosun ile Mehmet Murat Ö., oğlu Eyüpcan Ö. ve yanlarındaki Ender G. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 3 kişi, pitbull cinsi köpeği Erol Tosun'un üzerine saldı.  Kolundan yaralanan Tosun, köpeği iş yerinin penceresinden attı. Şüpheliler, köpeği tekrar Tosun'a saldırttı. Erol Tosun'un kolundaki atardamarı koptu. Boğuşmanın ardından şüphelilerden kaçan Tosun, sokaktakilerden yardım istedi. Erol Tosun, kaldırıldığı Bursa Şehir Hastanesi'nde ameliyat edildi.

19 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

Olayın ardından gözaltına alınan baba ve oğlu ile Mehmet Murat Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, baba ile oğlu hakkında ayrı ayrı ''Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 ile 19 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı.

 

“BİZİM KÖPEK İLE HİÇ BİR İLİŞKİMİZ YOK”

Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuksuz sanıklar ile müşteki Erol Tosun ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan Mehmet Murat Ö., Erol Tosun ile yakın arkadaş olduklarını, aralarındaki husumetin ise kendisine olan borcunu geri ödemediği için çıktığını belirterek, "Kendisiyle aramızdaki sorunu çözmek için Vişne Caddesi'nde bulunan iş yerime çağırdım, buluştuk. O gün yanımızda çalışan Ender G. isimli çocuk yanında köpeğini de getirmiş. Biz Erol ile tartışmaya başlayınca Ender içeriye girip, 'Ne bağırıyorsun?' diyerek kafasına süpürge sapı ile vurdu. Ender'in üst katta duran pitbull cinsi köpeği, sahibinin sesini duyup odaya girerek Erol'a saldırdı. Bizim köpek ile hiçbir ilişkimiz yok. Üstelik biz şafiyiz hakim bey. Bizde köpeğe dokunmak dahi günahtır" dedi.

Mahkeme, pitbull cinsi köpeğin sahibi olan Ender G. hakkında da soruşturma başlatılmasını kararlaştırıp, duruşmayı erteledi.