İlk evini satın alacaklar dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi verdi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 – 2026 dönemini kapsayan OVP’yi açıkladı. İlk evine sahip olmak isteyen ve dar gelirli vatandaşlar için özel olarak çalışma yapılacak. İşte tüm detaylar...

İlk evini satın alacaklar dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi verdi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin refah planı olan OVP için açıklama yaptı. Toplam da 85 milyon vatandaşı ilgilendiren uygulamanın detayları belli olmaya başladı. İnşaat sektörü dar ve sabit gelirliye uygun fiyat aralıklarıyla konut üretiminin yapılacağı duyuruldu.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Sabah'ın haberine göre, kamu bankaları ilk defa ev alacaklara uygun kredi vereceği belirtildi. Aynı zamanda her aileden en az bir çalışanın olması sağlanacak. Bunun için gerekli tedbirlerin alınacağı ifade edildi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR İÇİN KONUT İMKANI

İnşaat sektörünün afet etkilerinin azaltılması ve sosyal konut ihtiyacının karşılanmasını teminen ülke genelinde dar ve orta gelirlilere yönelik konut, iş yeri ve arsa projelerini hayata geçirecek şekilde yönlendirilecek. Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzı hızla artırılacak. Depremin oluşturduğu konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânı artırılacak. Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek.