İlk Türk astronot Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı! İşte o mutluluk karesi

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı sosyal medya hesabından kendilerini taşıyan kapsül kenetlendikten sonra diğer yolcularla birlikte uzaydan fotoğraf paylaştı. Gezeravcı ve diğer astronotların mutlulukları fotoğraf karesine yansıdı. Gezeravcı o anları paylaşırken "Ülkemizi uzay araştırmaları alanında hak ettiği seviyeye getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

İlk Türk astronot Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı! İşte o mutluluk karesi

Alper Gezeravcı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımın altına "Kapsülümüz kenetlenme limanına eriştikten kısa bir süre sonra yüzümüzdeki mutluluk, astronot arkadaşlarımızın kameralarına bu şekilde yansımış." Notunu paylaştı.

İlk Türk astronot Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı! İşte o mutluluk karesi - Resim : 1

Uluslararası Uzay İstasyonunun, farklı ülkelerden astronotları bir araya getirerek küçük bir dünya oluştururken evrene ışık tutmak için gerçekleştirilen birçok deneye de ev sahipliği yaptığını bildiren Gezeravcı, şunları kaydetti:

İlk Türk astronot Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı! İşte o mutluluk karesi - Resim : 2

"Biz de bu deneyimi bizzat yaşayarak ülkemizi uzay araştırmaları alanında hak ettiği seviyeye getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Uzaydan hepinize, en içten sevgi ve selamlarımla."

İlk Türk astronot Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı! İşte o mutluluk karesi - Resim : 3