İlker Başbuğ tv100'e konuştu: Türk Milletinin Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgisi karşılıksız

tv100'de yayınlanan Ece Üner ile Ana Haber'e konuk olan Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, "Türk Milleti'nin Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgisini kelimelerle anlatması artık zor bir noktadayız. Türk Milleti'nin Mustafa Kemal'e olan sevgisi karşılıksız bir sevgi, hiçbir menfaat ilişkisi yok. Yürekten yüreğe bağlı olan sevgi, bu müthiş." diye konuştu.

Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, tv100'de yayınlanan Ece Üner ile Ana Haber'de açıklamalarda bulundu. Başbuğ, Türk Milletinin Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgisini anlattı.

İlker Başbuğ'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'de artık insanlar Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamaya gayret ediyor. İnsanlarda onu anlama yönünde çabanın olması beni çok mutlu ediyor. Çünkü ben bu konu üzerinde yıllardır duruyorum. Türk Milleti'nin Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgisini kelimelerle anlatması artık zor bir noktadayız. Türk Milleti'nin Mustafa Kemal'e olan sevgisi karşılıksız bir sevgi, hiçbir menfaat ilişkisi yok. Yürekten yüreğe bağlı olan sevgi, bu müthiş.

"ATATÜRK TOPLUMA GÜVEN VERMEK İSTİYOR"

Atatürk topluma bir güven vermek istiyor, güveni de bir noktada tarihi geçmişe giderek, size geçmiş tarihinizin övünülecek, çok başarılarla dolu olan dönemleri yaşadığınızı anlatıyor.

"MUSTAFA KEMAL ZAMANLAMA USTASIYDI"

Değerlendirme yaparken temel prensip 3 faktör var birincisi zamandır. Zaman çok önemli doğru zamanda doğru kararlar vermek, doğru kararı yanlış zamanda alırsanız sonuç facia. Mustafa Kemal zamanlama ustasıydı.

"ATATÜRK 8 SENE SONRA İSTANBUL'A GELİYOR"

(Cumhuriyetin kuruluşundan 4 yıl sonra 1 Temmuz 1927’de İstanbul’a geliyor o çok dokunaklı anlatır mısınız?) 16 Mayıs 1919 İstanbul’dan ayrılması, 8 sene 1 ay 26 gün sonra İstanbul’a geliyor. Ve Dolmabahçe sarayında karşılıyorlar, orada yaptığı bir konuşma var kısa ama anlamlı bir konuşma. Diyor ki ‘8 sene evvel sıkıntı içinde olan, ağlayan İstanbul’dan kalbim sızlayarak çıktım. Uğurlayanım yoktu. 8 sene sonra kalbim kaygısız, içim rahat olarak, gülen ve güzelleşen İstanbul’a geldim.

MUSTAFA KEMAL: İSTANBUL BÜTÜN VATANDAŞLARIN KALBİNDE OLAN BİR ŞEHİRDİR

İki büyük cihanın birleştiği noktada, Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin gözbebeği İstanbul bütün vatandaşların kalbinde olan bir şehirdir. Aziz İstanbul halkına 8 sene evveline kadar içinde 7 evliya kuvvetinde korku verici bir hayalet olduğu hayal ettirilen bu sarayın içinden konuşuyorum. Yalnız artık bu saray milletin sarayıdır ve ben burada milletin bir ferdi olarak misafir olarak bulunuyorum.'"