İmamoğlu: O bakan kim, ben biliyorum!

FETÖ sanığından Ekrem İmamoğlu aleyhine ifade vermesi istenildiği iddia edilmişti. İmamoğlu, gazetecilerin bu iddialarla ilgili sorularını yanıtladı. Ekrem İmamoğlu, "İmamoğlu aleyhine ifade ver diyen bakanlar kimdir? Seslendiğim bakanı ben biliyorum. Hatta dolaylı ikinci bakanı da biliyorum" dedi.

İmamoğlu: O bakan kim, ben biliyorum!

Muhalefetin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu, , eski CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nu anma törenine katıldı. Tören sonrasında İmamoğlu bir gazetecinin, "FETÖ sanığı bir tutuklunun, sizin ve Özlem Çerçioğlu’nun adını verirse serbest kalacağına dair mahkemede ifadesi oldu. Bundan sonra sizin tavrınız ne olacak?” sorusuna yanıt verdi.

Olayı tam bir kumpas olarak nitelendiren Ekrem İmamoğlu, "Seçime 13-14 gün kala, terörle ilgili suçlanan ve içeride olan bir kişinin yönlendirilmesi çabaları ve bu yönde yapılan çalışmalar, tek tek bunları tarih olarak beyan etmesi, bence şu anki tüm siyasileri zan altında bırakmıştır. Bununla ilgili çok net açıklamalar yapmak zorundadırlar. Toplumun, bugünkü hükumete olan inancını kırmıştır.” dedi.

"O bakanı biliyorum"

İmamoğlu, “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İşin içinde bir bakan da var’ dedi. Size gelen bilgiler var mı? sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Seslendiğim bakanı ben biliyorum. Hatta dolaylı ikinci bakanı da biliyorum aldığım bilgiler doğrultusunda. Dolayısıyla bir değil, belki birkaç bakan var bu işin içinde."

Ne olmuştu?

Aydın’da, yargılanan ve FETÖ/PDY’nin sözde ‘belediyeler imamı’ olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan bazı bakanların, kendisine ve ailesine İmamoğlunu suçlamaları yönünde baskı yaptığını iddia etmişti.