İmamoğlu'ndan kendisine eleştiren sanatçılara: Akıllarını başlarına toplasınlar

İmamoğlu Karadeniz gezisine davet ettiği gazeteciler üzerinden gelen eleştirilere yanıt verdi. İmamoğlu, konuşmasında, "Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Akıllı olmaya davet ediyorum." dedi

İmamoğlu'ndan kendisine eleştiren sanatçılara: Akıllarını başlarına toplasınlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anma etkinliğinde yaptığı konuşmada fotoğrafa yönelik eleştirileri sert bir dille yanıtladı.

İmamoğlu, "Hiçbir yerde farklı bir dilim olmayacak, hangi salonda olursa olsun. Dolayısıyla, bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir, benimle aynı şeyi düşündüğünü, aynı şeyleri inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunun içerisinde, farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider" ifadelerini kullandı.

"Akıllı olmaya davet ediyorum"

"Hiç umurumda değil" diyen İmamoğlu, "Dolayıyla, ben şunun için bunu söylüyorum: bu kadar büyük idealleri, bu kadar büyük olayları konuşurken bu heyecanla konuşurken, tartışırken küçük detaylar üzerinden davayı, o davayı güden insanları ya da başka dostumuzun başına gelebilir fark etmez. 'Ya bu insan ne yapmak istedi, ne istiyor'u anlamadan, anlamaya çalışmadan bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum. Başka hiçbir davetim yok. Akıllı olmaya davet ediyorum."

İmamoğlu'na bir tepki daha

İmamoğlu'nun gazetecilerle çektirdiği fotoğrafın ardından açıklamalarına da tepki gelmeye devam ediyor. Yazar ve siyasetçi Memduh Bayraktaroğlu, sosyal medya hesabından, "İmamoğlu kendisini eleştirenlere "Akıllı Olmaya Davet Ediyorum" dedi. Bak koçum... Bizim akılsızlığımız bize zarar verir ama senin akılsızlığın ülkeyi yakar." ifadelerini kullandı. 

Bir twit daha attı

Paylaşımlarına devam eden Bayraktaroğlu, "İmamoğlu'ndan fotoğraf eleştirilerine: "Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" * Yürrü koçum anca gidersin. Yahu İstanbullu seni çaresizlikten seçti ama meğer sen bizzat sorunun ta kendisiymişsin" dedi.