İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun kurultay adaylığı için imza vermemişti! Öztrak’tan ‘İmamoğlu’ cevabı: Kendi takdiri

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay adaylığı için imza vermemesine ilişkin şu ifadeleri kullandı: "CHP'de demokrasi var, delegeler özgürdür. Ekrem Bey'in kendi takdiridir."

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun kurultay adaylığı için imza vermemişti! Öztrak’tan ‘İmamoğlu’ cevabı: Kendi takdiri

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Öztrak, Cumhuriyet'in, millet iradesinin her şeyin üstünde olması anlamına geldiğini, ilmek ilmek örülen demokrasi yolunun ilk ve en önemli adımı olduğunu belirtti.

"TERÖRÜN HİÇBİR HAKLI GEREKÇESİ OLAMAZ"

İsrail ile Filistin çatışmasında hükümetin politikasını eleştiren Öztrak, dış siyasetin iç siyasete alet edildiğini savundu. Öztrak, "Bize göre kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin, masum çocukları, kadınları, sivilleri hedef alan her saldırı terördür. Biz terörü değerlendirirken kimin yaptığına değil, ne yaptığına bakarız. Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Ne bir dava, ne de bir saldırıya verilen cevap terörü haklı çıkarmaz." dedi.

"PARTİMİZİN 100. KURULUŞ YILINDA KURULTAYIMIZ BİR DEMOKRASİ ŞENLİĞİ OLACAK"

Bu hafta sonunda partisinin 38. Olağan Kurultayının yapılacağını hatırlatan Öztrak, "Partimizin 100. kuruluş yılında kurultayımız bir demokrasi şenliği olacak. Cumhuriyet'imizin yeni yüzyılına birlik içinde güçlenerek gireceğiz. 100 yıl önce tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik için yola çıkan büyük Atatürk ve yol arkadaşlarından aldığımız miras, asla vazgeçmemektir." şeklinde konuştu.

"KENDİ TAKDİRİ"

CHP Sözcüsü Öztrak, açıklamasının ardından bir basın mensubunun, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na kurultay adaylığı için 11 CHP'li büyükşehir belediye başkanından sadece Ekrem İmamoğlu'nun imza vermediği konuşuluyor. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?" sorusuna Öztrak, "CHP'de demokrasi var. Kimse delegelerin iradesine ipotek koyamaz. Delegeler özgürdür. Ekrem Bey de partimizin 1368 delegesinden biridir, kendi takdiridir." yanıtını verdi.