İnce'den dikkat çeken 'kurultay' ve 'değişim' yorumu: "Atatürk gelse bile zor alır!"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yaptığı açıklamada CHP ile iş birliği hususunda 2 şart aradığını söyledi. İnce ayrıca beklenen CHP kurultayına ilişkin de, “Tahminim şu: Atatürk gelse bile şansı zor olur” dedi.

İnce'den dikkat çeken 'kurultay' ve 'değişim' yorumu: "Atatürk gelse bile zor alır!"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce gündemdeki konulara ilişkin Sözcü’ye açıklamalarda bulundu. İnce, seçim öncesinde CHP’nin FETÖ’yle ortaklık kurduğunu ve seçmenin korkutulduğunu söyledi. İnce açıklamalarının devamında ise beklenen CHP kurultayına ilişkin bir değişiklik beklemediğini ifade ederek, “Atatürk gelse bile şansı zor olur” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ata ittifakının adayı Sinan Oğan ve İnce yarışmıştı.

Muhalifler, İnce’yi ‘oyları böldüğünü’ için eleştirmiş, son ana kadar ‘direnen’ İnce, seçime üç gün kala muhalefeti suçlayıcı bir dille adaylıktan çekilmişti. İnce, çekilme nedenini ‘partinin baraj altında kalmasını engellemek’ olarak açıklamıştı. Ama Memleket Partisi baraj altında kalmıştı.

İnce'den dikkat çeken 'kurultay' ve 'değişim' yorumu: "Atatürk gelse bile zor alır!" - Resim : 1

İnce, Sözcü TV’den İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

*2018’de CHP’nin adayı İnce’ydi. Akşener, Demirtaş, Karamollaoğlu ve Perinçek adaydı. O zaman muhalefetin oyu yüzde 47,2’ydi. Şimdi ikinci turda yüzde 48. Demek ki hiçbir artısı yok. Bütün olumsuzluklar ortadayken, altılı masa zoru başardı. Bu seçimde kazanmak değil, kaybetmek zordu.

“İNSANLARA İKİ SEÇENEK SUNARAK YANLIŞ YAPTILAR”

*Yedi cumhurbaşkanı yardımcısı yanlıştı. “Cumhurbaşkanı yardımcısının onayı olmadan cumhurbaşkanı işlem yapamaz” açıklaması yanlıştı. PKK’nın, FETÖ’nün açık desteği yanlıştı. İnsanlara şunu sundular: Erdoğan mı, B seçeceği mi? B seçeneğinin kim olursa olsun kabul göreceği üzerine kurgu yaptılar. Bu da doğru değildi.

*Benim önerim şuydu: Altılı masaya gerek yok. Bir cumhurbaşkanı yardımcısı olsun, o da Akşener olsun. Ben de destek vereyim. Bakanlık ve cumhurbaşkanı yardımcılığı istemiyorum. Beraber miting yapacaktık. Seçimi kazanacaktık. Sonuç kesin değişirdi. Düşünsenize, adaylıktan çekilen adama oy veriyor insanlar. Cumhuriyet tarihinin en fazla iptal oyu bu seçimdedir. Kılıçdaroğlu’na vermedi insanlar. Onların gönlü kazanılabilirdi.

“FETÖ’YLE ORTAKLIK YAPTILAR, SEÇMENİ KORKUTTULAR”

*Cumhuriyet tarihinde İnce’den başka hiç kimse bu kadar linç edilmedi. Kasetler montajdı. Benim kelleyi kesmiş, yapıştırmışlar. Dekontlar montajdı, doğru değildi. Beni itibarsızlaştırmayı tercih ettiler. FETÖ’yle ortaklık kurdular. Uyarmama rağmen dinlemediler. Seçmeni korkutarak, taktik güttüler. “Bu son seçim, batarız, biteriz.” Sürekli seçmeni korkuttular. Ya İnce’nin taraftarı, adam hakkında sahte dekontu yayınlarsan sana oy verir mi? Ben “Verin” desem de vermez.

İnce'den dikkat çeken 'kurultay' ve 'değişim' yorumu: "Atatürk gelse bile zor alır!" - Resim : 2

“BEN OLSAM 28 MAYIS AKŞAMINDA DERHAL İSTİFA EDERDİM”

*(28 Mayıs akşamında) İstifa ederdim. Hemen o akşam istifa ederdim. (Yunanistan ana muhalefet lideri) Çipras kadar olamayacağız mı yani?

*Kakafoni devam ettiği sürece büyükşehirler de kaybedilir.

CHP İLE İŞBİRLİĞİ SORUSU…

*(CHP’yle işbirliğine hala açık mısınız sorusuna) İlkeli, şeffaf, halkın gözünün önünde olan, ama makam mevki koltuk peşinde olmadan tabi ki işbirliği yapılabilir.

“KURULTAY İÇİN ATATÜRK GELSE ŞANSI ZOR”

*CHP’de genel başkanın nasıl seçileceği belli. Ama nasıl gider, o belli değil. Başarısızlık durumunda başkanın nasıl gideceği tüzükte yazılı olmalı. Bir seçim, iki seçim, neyse. Bir kuralı olmalı. Geçmişte önerdim. Tahminim şu: Atatürk gelse kurultay şansı zor olur.

İnce'den dikkat çeken 'kurultay' ve 'değişim' yorumu: "Atatürk gelse bile zor alır!" - Resim : 3

“SEÇİMİ KAYBEDİP SUÇU BANA ATACAKLARI İÇİN ÇEKİLDİM”

*Bakın, martın başında Memleket Partisi’nin oyu yüzde 10’du. İnce’nin oyu yüzde 16’ydı. Nisana kadar böyle gitti. Öyle manipüle ettiler ki toplumu: “Yüzde 100 kazanılıyor seçim, İnce pişmiş aşa su katıyor.” Bunu gördüm. “Bunlar seçimi kaybedecekler. Sonra bütün suçu bana atacaklar. Çekileyim” dedim.

CHP’YE DESTEK AÇIKLAMASI: ÇEKİLDİK, DAHA NE İSTİYORSUN

*(Kılıçdaroğlu’na neden destek vermediniz sorusu üzerine) Arkadaş benden istenen neydi, ‘çekil’di. Çekildik. Bu sefer de “Destek açıklaması yap.” Açıklama yapsam, bir daha yap, bunun sonu gelmez. Çekildik, daha ne istiyorsun? Bunlar müridim değil ki. “Bak, sahte dekontlar dolaşıyor, CHP Genel Merkezi’nden bunları yayıyorlar, yaptırma, ikinci tur var” dediğim zaman engellemiyorlarsa ne yapacağım yani?