İngiltere Merkez Bankası'ndan yeni kripto para açıklaması

İngiltere Merkez Bankası (BoE), bugün yaptığı açıklamada kripto para piyasalarında yapılacak düzenlemeler hakkında ipucu verdi. 

İngiltere Merkez Bankası'ndan yeni kripto para açıklaması

İngiltere Merkez Bankası (BoE), bugün yaptığı açıklamada kripto para piyasaları hakkında son görüşlerini paylaştı. Banka, ülkenin kripto para piyasalarına ilişkin düzenlemeleri hakkında bazı ipuçları verdi. 

Açıklamada kripto sektörünün geleneksel piyasalara göre nispeten daha küçük olmasına karşın düzenlenmemesi durumunda ilerleyen dönemlerde finansal istikrarı riske atabileceği görüşü paylaşıldı.

İngiltere Merkez Bankası Mali Politika Komitesi, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada kripto varlıkların mevcut yaptırımları aşmak için yeterince büyük bir pazara sahip olmadığı görüşü çerçevesinde bu olasılığın düşük olduğunu vurguladı. Ancak temkinli görüş bildiren komite, finansal sistemin bütünlüğünü korumak için etkili bir kamu politikasının oluşturulması gerekliliği üzerinde durdu. 

Komite yakın zamanda ülkede hizmet veren bankalar ve yatırım şirketlerini sektöre olan ilgi artışlarından dolayı uyardı.