İngiltere'de skandal olay! 12 yaşındaki müslüman çocuğa okulda eziyet

İngiltere'de Ealing'de yeni açılan Ark Soane Akademisi'nde skandal bir olay yaşandı. Okulun mesciti kapalı olduğu için arkadaşlarıyla dışarıda namaz kılan 12 yaşındaki müslüman Thaher Tarawneh, öğretmeni tarafından durmaya zorlandı.

İngiltere'de skandal olay! 12 yaşındaki müslüman çocuğa okulda eziyet

İslam karşıtlığının artış gösterdiği Avrupa'da İslamofobik vakalara bir yenisi daha eklendi.

Okulda mescit olmadığı için arkadaşlarıyla birlikte dışardıda namaz kılan müslüman bir çocuk öğretmeni tarafından ayrımcılığa uğradı. Namazı kabullenemeyen öğretmeni bu durumu 12 yaşındaki müslüman çocuğun "meydan okuması" olarak niteledi ve namazı durdurmasını söyledi.

Skandal olay, İngiltere'de yeni açılan Ark Soane Akademisi'nde yaşandı.

Thaher Tarawneh, bir personel üyesinin onları böldüğünü ve agresif bir şekilde hepsine 'bir an önce durmalarını' söylediğini iddia etti. Diğer öğrencilerin oyun alanından kaçtığını belirten Thaher o anlarda yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Seccade olarak kullandığım ceketime el konuldu"

"Namaz kıldığım esnada görevli beni belimden yakaladı ve seccade olarak kullandığım blazer ceketimi çıkardı. Okul gezisi nedeniyle mescit kapalıydı. Kütüphaneye girişime izin verilmedi bende oyun alanında dua etmeye başladım."

Thaher'in ailesinin olayın ardından okul kayıtlarını görmek için okula geldiği ve bu talebin kabul görmedği ortaya çıktı.

Namazı "meydan okuma" eylemi olarak nitelendirdiler

Thaher'in annesi, oğlunun çok yönlü ve zeki biri olduğunu belirtirken dua etmeyi "meydan okuma" şeklinde algıladıklarını kaydetti.

Okula ve Ealing Konseyi'ne resmi şikayette bulunan aile soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Ark Soane Akademisi'nin müdürü Matthew Neuberger ise şunları söyledi:

İngiltere'de skandal olay! 12 yaşındaki müslüman çocuğa okulda eziyet - Resim : 1

'Olay dikkatimize sunulduğunda, mevcut tüm kanıtları gözden geçirmek suretiyle olayı araştırdık. Yapılan şikayetin adil ve uygun bir şekilde ele alınmasını sağlamak için normal prosedürler izlenecek.

Okulumuz, tüm inançlardan mensup öğrencilere karşı hassasiyet içinde faaliyetlerini sürdürüyor.