İnşaat ustasının feryadı yürekleri dağladı! Deprem bölgesiyle ilgili çok haklı bir isteği var

Sosyal medyada paylaşılan inşaat ustasının videosu kısa zamanda binlerce kez görüntülendi. Yetkilileri ikna ederek deprem bölgesine gideceğini söyleyen usta, meslektaşlarına seslendi. "Öncelikle biz inşaatçıların oraya gitmesi lazım, neden kimse anlamıyor? Anlamıyorum" dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremin ardından milyonlar tek yürek oldu. Kızılay, AFAD, belediyeler ve sivil vatandaşlar, depremde evlerini kaybeden depremzedeler, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

ÖNCE BİZİM GİTMEMİZ GEREKİYOR

Sosyal medyada video paylaşan ve videonun yayılmasını rica eden inşaat ustasının seslenişi binlerce kez izlendi. İnşaat ustası adam, "Ben kalıpçıyım, demir kesme ustasıyım. Oraya AFAD görevlileri değil, polis değil, asker değil, öncelikle biz inşaatçıların gitmesi lazım. Bunu neden kimse anlamıyor? Anlamıyorum. Bugün AFAD'a gittim. Beni bir şekilde oraya göndermeniz lazım dedim. Klişe sözler, 'anlıyoruz' vesaire gönderemeyiz dediler." dedi. 

 İnşaat ustasının feryadı yürekleri dağladı! Deprem bölgesiyle ilgili çok haklı bir isteği var - Resim : 1

AFAD GÖREVLİSİNE ISRAR ETTİ

Deprem bölgesine gitme konusunda ısrarcı olan inşaat ustası, oradaki bir AFAD görevlisiyle birebir konuştuğunu ve yirmi yıldır bu işi yaptığını söyleyerek AFAD görevlisine hayatında kaç defa demir kestiğini, beton kırdığını sorduğunu anlattı. Uzun iknalar sonucunda yarın deprem bölgesine gideceğini söyleyen usta, yetkililere ve meslektaşlarına seslendi. Deprem bölgesine, inşaat ustalarının gönderilmesi gerektiğini, yıkık binalardaki betonları ve demirleri ancak inşaat ustalarının kırabileceğini söyledi. Bunun için gerekli izinlerin verilmesini ve meslektaşlarının da AFAD'a, Kızılay'a ve belediyelere gidip mesleki belgeleriyle birlikte deprem bölgesine gitmek için gönüllü olmalarını rica etti.