İnsan beyninin sıcaklığını hiç merak ettiniz mi? Vücudumuz gibi 36,5 derece değil! İşte, insan beyni ideal sıcaklığı...

Beyninizin vücudunuzdan daha sıcak olduğunu biliyor muydunuz? Yeni bir araştırma, İnsan beyni ideal sıcaklığını ortaya çıkardı. İşte, insan beyninin ideal sıcaklığı...

İnsan beyninin sıcaklığını hiç merak ettiniz mi? Vücudumuz gibi 36,5 derece değil! İşte, insan beyni ideal sıcaklığı...

İnsan beyni geceleri soğur, gündüzleri ise aktiflikten dolayı ısınır. Bir araştırma insna beyninin ideal sıcaklığını ortaya koydu. Sağlıklı bir bedende olması gereken sıcaklık derecesi 36,5'tir. Peki, insan beyninin sıcaklığı nedir? Kadınlarda erkeklere göre daha sıcak!

İnsan beyni vücuttan daha sıcak olması gerekmektedir. Yapılan bir araştırmaya göre insan beyninin ideal sıcaklığı 40 santigrat oolarak ölçüldü. Bugüne dek yapılan araştırmalara göre erkek ve kadınlarda ortalama beyin sıcaklığı 38,5 °C’dir.Beynin derin bölgelerinde sıcaklık 40 °C’ye kadar yükseliyor.

İNSAN BEYNİNİN TARİHTEKİ İLK 4D HARİTASI

İnsan beyninin sıcaklığını hiç merak ettiniz mi? Vücudumuz gibi 36,5 derece değil! İşte, insan beyni ideal sıcaklığı... - Resim : 1

Vücudumuz normal şartlarda 40 derece sıcaklığa ulaşsa bu durum bir hastalık belirtisi sayılır. Fakat beyinde aynı durum söz konusu değil. Sağlıklı bir beyin zaten yğksek sıcaklığa sahip olması gerekiyor. Bu ideal sıcaklık ise yapılan son araştırmaya göre 40 santigrat derece.

EN YÜKSEK SICAKLIK 40,9 °C

Yeni araştırma sonuçlarına göre kadınlarda bu 40 °C’ye kadar yükselebileceğini gösterdi. Ölçülen en yüksek sıcaklık 40,9 °C olarak kayıtlara geçti.Birleşik Krallık merkezli Medikal Araştırma Konseyi’nde (MRC) görev yapan bilim insanlarından Dr. John O’Neill “Bu kadar yüksek sıcaklıklar daha önce beyin hasarı alan kişilerde ölçülmüş, yaralanmadan kaynaklandığı düşünülmüştü” diyor.

Beyin sıcaklığındaki gece-gündüz değişimlerinin uzun vadede beyin sağlığı ile ilişkili olduğu da tespit edildi. Ancak Dr. O’Neill, uzun vadeli etkileri konusunda yeni bir araştırma yapacaklarını belirtiyor.

Araştırmacılar, beyin sıcaklığına dair verilere ulaşmak için 20-40 yaşları arasındaki 40 sağlıklı insanda Manyetik Rezonans Spektroskopisi (MRS) teknolojisini kullanarak ölçüm yaptılar.