İnsanlık için felaket haberi çok kısa süre önce geldi... Kimsenin ruhu duymadan yukarıdan zehri yağdıracaklar

Terörist grupların yeni tehdidi biyolojik materyaller olan virüsler olabilir. Uzmanlar, biyoteknolojide yaşanılan gelişmelerin kötü niyetli kişilerin ellerine geçtiğinde bunun bir silah olarak kullanılabileceği konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

İnsanlık için felaket haberi çok kısa süre önce geldi... Kimsenin ruhu duymadan yukarıdan zehri yağdıracaklar

Bir uzmana göre, terör örgütleri virüs yüklü "böcek dronları" da dahil olmak üzere "akıllara durgunluk veren" kendin yap biyolojik silahları ele geçiriyor olabilir. Raina MacIntyre, biyoteknolojideki ilerlemelerin son on yılda silah yapan gruplarda bir patlamaya yol açtığını söyledi.

TERÖRİSTLER ARTIK BİYOLOJİK SİLAHLA SALDIRABİLİR

The Sun'a konuşan New South Wales Üniversitesi Küresel Biyogüvenlik Profesörü, artık herhangi bir organizmanın laboratuvarda yapılabileceği konusunda uyardı, bu da teröristlerin virüsler gibi biyolojik materyaller yapabileceği anlamına geliyor. "Böcek dronları" gibi teknolojiler daha sonra bunları insanlığa salmak için kullanılabilir. MacIntyre, The Sun'a, "Bence bu tür bir teknoloji aracılığıyla insanın hayatta kalmasına yönelik varoluşsal bir tehditle karşı karşıyayız. Akıllara durgunluk veren bir teknolojiye sahibiz. İnternetten bir 'kutu içinde laboratuvar' kiti satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra biyolojik materyallerin 3D baskısı da var. Dünyanın her yerinde, her büyük şehirde 'kendin yap' biyoloji laboratuvarları var. Nasıl mutfağında uyuşturucu laboratuvarı işleten hain aktörler varsa, kimsenin haberi olmadan gizli bir laboratuvar işletmek de tamamen mümkündür." şeklinde konuştu.

İnsanlık için felaket haberi çok kısa süre önce geldi... Kimsenin ruhu duymadan yukarıdan zehri yağdıracaklar - Resim : 1

BUNU SÖYLEYEN İLK UZMAN DEĞİL

MacIntyre, böyle bir tehdidi tespit eden ilk uzman değil. Middlebury Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü, 2019'da 3D baskı ve yapay zekanın beklenmedik bir kitle imha silahı tehdidine yol açabileceği konusunda uyarıda bulunan bir rapor yayınladı. Araştırmacı Robert Shaw, Scientific American'a verdiği demeçte, bunun "Buradaki hiç kimsenin gerçekten düşünmediği tamamen yeni bir şey" olacağını söyledi. Bazı uzmanlar, bir biyolojik silah saldırısının Covid-19 salgını gibi görünebileceğini düşünüyor.

İnsanlık için felaket haberi çok kısa süre önce geldi... Kimsenin ruhu duymadan yukarıdan zehri yağdıracaklar - Resim : 2

SALGINLAR DÜNYAYI DİZE GETİREBİLİR

Ordunun Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Alayın eski komutanı Albay Hamish de Bretton-Gordon, daha önce "kötü aktörlerin" bulaşıcı salgınlarla dünyayı dize getirebileceği konusunda uyarmıştı. Daily Mail'e şunları söyledi: "Covid'in yayılması, biyolojik bir silahın ne kadar etkili olabileceği konusunda Rusya ve Çin'in yanı sıra teröristler için bir şablon sağladı. Bu devletlerin, teröristler için de önemli bir çekiciliği olan biyolojik silahları araştırmaları kuvvetle muhtemeldir. Örneğin, IŞİD'in Suriye'deki mülteci kamplarına veba sokmaya çalıştığını, cihatçıların da Almanya'da büyük miktarda silah haline getirilmiş risin ele geçirdiğini biliyoruz. Bir virüsü manipüle etmek kolaydır ve haydut ve başarısız eyaletlerde biyolojik bir silahın üretilip Britanya'ya getirilip binlerce ölüme neden olabileceği laboratuvarlar vardır."