İnternet sitesinde satışa sunulan deprem çantasının değeri 18 bin TL! Fırsatçılığın bu kadarı pes dedirtti!

Haftaya acı yıkımla başlayan ülkemizde ne yazık ki fırsatçılar yine iş başında. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem, 10 ilde daha büyük yıkıma neden oldu. Tüm ülkeyi yasa boğan afetin ardından fırsatçılar, bir internet sitesinde 18 bin TL'ye deprem çantası satışa sunuldu.

İnternet sitesinde satışa sunulan deprem çantasının değeri 18 bin TL! Fırsatçılığın bu kadarı pes dedirtti!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 9 saat sonra Elbistan ilçesinde de 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından pek çok ilimizden ve dünyanın farklı ülkelerinden yardım ekipleri deprem bölgesine yola çıktı. Ancak ne yazık ki, afeti fırsat bilen kötü niyetli kişiler, pek çok ürünü değerinin kat ve kat üzerinde satışa sunmaya başladı. Tek bir can kurtarmak için bile onlarca insan seferber olurken bu acı günü fırsat bilenler de eksik olmadı. 

18 BİN TL'YE DEPREM ÇANTASI

Bir internet sitesinde satışa sunulan deprem çantasının değeri dudak uçuklattı. Ortalama değeri, 500 TL ile 3 bin TL arasında değişen 33 parçalık bir deprem çantası 18 bin TL'den satışa sunuldu. Deprem çantasının değerini görenler 'bu kadarına da pes' dedi. Sosyal medya kullanıcılarından adeta tepki yağdı. 

İnternet sitesinde satışa sunulan deprem çantasının değeri 18 bin TL! Fırsatçılığın bu kadarı pes dedirtti! - Resim : 1

KİMİ YARDIM İÇİN KOŞARKEN KİMİ FIRSAT KOLLUYOR

Sosyal medya kullanıcıları, deprem bölgesinde yardıma ihtiyaç duyan kişilere, enkaz altında kalanlara destek amacıyla paylaşımlarda bulunurken bazı fırsatçıların ekmek ve battaniye fiyatlarına zam yaptığını iddia etti. İddia edilene göre, geçtiğimiz günlerde 100 TL'ye satılan battaniyelerin 300-400 TL'ye satıldığı, deprem bölgelerinde bulunan fırınların ekmeği 10 TL'den satmaya başladığı ileri sürüldü.