İran'dan ABD üssüne saldırıyla ilgili açıklama: Direniş grupları İran'dan talimat almıyor

İran, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Saldırının İran'la ilgisinin olmadığı belirtilen açıklamada, "ABD'yi bölgede savaşa çekmek isteyen kesimlerin" bulunduğu iddia edildi.

İran'dan ABD üssüne saldırıyla ilgili açıklama: Direniş grupları İran'dan talimat almıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD'nin Suriye-Ürdün sınırındaki kuvvetlerine yönelik saldırıya ilişkin, bölgedeki "direniş grupları"nın eylemlerinde İran'dan talimat almadıklarını söyledi.

Kenani'nin İran Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Bölgedeki direniş güçleri karar ve eylemlerinde İran'dan talimat almıyor" ifadesine yer verildi.

Tahran yönetiminin çatışmaların bölgeye yayılmasını istemediğini kaydeden Kenani, konuyla ilgili ülkesine yönelik iddiaların arkasında ise "ABD'yi bölgede savaşa çekmek isteyen kesimlerin" bulunduğunu öne sürdü.

"İRAN'LA HİÇBİR BAĞLANTISI YOK"

İran'ın resmi haber ajansı IRNA da ülkenin Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği tarafından yapılan açıklamaya yer verdi.

Açıklamada, "İran'ın bu saldırıyla hiçbir bağlantısı yoktur. Çatışma, ABD kuvvetleri ve bölgedeki direniş güçleri arasındaki karşılıklı misillemedir" ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden, dün Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda üç ABD askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda ayrıca 34 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Ürdün hükümeti ise ABD kuvvetlerine yönelik saldırının ülke topraklarında değil Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini duyurmuştu.