İran'ın 'saldırılar sonuçlandı' açıklamasına İsrail'den yanıt geldi

İran'ın Birleşmiş Milletler Diplomatik Misyonu, İsrail'e yönelik İHA saldırısını BM Anlaşması'nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkında dayandırdığını açıkladı. İran'ın BM Yetkilisi açıklamasında "Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa, İran’ın cevabı daha şiddetli olacak. ABD'ye iki ülke arasındaki gerilimden uzak durmalı." dedi. İsrail tarafı ise yaptığı açıklamada "Savaş bitmedi, yanıt vereceğiz" ifadelerine yer verdi

İran'ın 'saldırılar sonuçlandı' açıklamasına İsrail'den yanıt geldi

 İran, Suriye'nin başkenti Şam'daki Büyükelçilik yerleşkesine 1 Nisan günü İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısına karşı beklenen misillemesini başlattı. İlk olarak Amerikan basınının ve İsrail ordusunun duyurduğu habere, İran Devrim Muhafızları'ndan da teyit geldi. İsrail ordusu İran İHA'larının ülkeye birkaç saat içinde ulaşacağını duyurdu. İsrail televizyonu Kanal 12 ise İHA'lardan bazılarının Irak-Suriye sınırındaki bölgelerde Amerikan ve İngiliz askeri uçakları tarafından düşürüldüğünü ileri sürdü.

İRAN: BM ŞARTI DAHİLİNDE HAREKET ETTİK, KONU KAPANDI
İran Birleşmiş Milletler Misyonu'ndan ise dikkat çekici bir açıklama geldi. Sosyal medyada yapılan yazılı açıklamada, "İran'ın, BM Şartı'nın meşru müdafaa ile ilgili 51'inci maddesi çerçevesinde düzenlenen askeri eylemi, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik yerleşkemize karşı saldırganlığına yanıt olarak düzenlendi. Mesele hallolmuş sayılabilir. Fakat İsrail rejimi bir diğer hata yaparsa, İran'ın yanıtı ciddi şekilde daha ağır olacaktır" denildi.