İş arayanlar dikkat! 9 bin TL ve üzerinde maaş! Hemen başvurun!

Antalya’da toplu taşıma araçlarında görevlendirilmek üzere 9 bin TL ve üzerinde maaşla kadın şoförler aranıyor. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını söyleyerek başvuruları beklediklerini kaydetti.

İş arayanlar dikkat! 9 bin TL ve üzerinde maaş! Hemen başvurun!

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, turizm kenti Antalya’da toplu taşımaya olan ilgiyi ve yaşanan sorunları değerlendirdi. Antalya’da 450 araç ile vatandaşa hizmet verildiğini belirten Arslan, son zamanlarda ciddi anlamda şoför sıkıntısı yaşadıklarını da belirtti.

Antalya’da pazartesi günü alınan verilere bakıldığı zaman günlük 265 bin yolcu taşındığını belirten Arslan, “Okullar açılmadan önce 220 bin yolcu taşıyorduk. Pandemi öncesi bu rakam 400 bindeydi. Özel araçlarına yönelen vatandaşlarımız artık toplu taşıma kullanmıyor. Ayrıca tramvay hattının da aktif olması etkiledi” dedi.

Kadın şoförlere 9 bin TL ve üzerinde maaş veriyoruz”

Toplu taşımada en çok memnuniyeti kadın şoförlerden aldıklarını belirten Arslan, “Bizim 10 tane kadın şoförümüz vardı, şuanda 3 tane kadın şoförümüz var. Bazıları evlendi, bazıları yeni buldu ya da şehir değiştirdi. Kadın şoförlerin arttırılması yönünde çok talep var. Ciddi anlamda kadınlarımıza karşı bir sevgi var. Kadınlarımıza baktığımız zaman çok güzel araç kullanıyorlar. Şuanda kadın şoför arıyoruz. Onlara pozitif ayrımcılık tanıyarak 9 bin TL ve üzerinde maaş veriyoruz. Varsa çalışmak isteyen buyursun gelsin. E sınıfı ehliyeti olması gerekir. Çalışma saatlerimiz esnektir. Günlük araçlarımız 3-4 sıra yapıyor her bir sıra 2 saat olur. Aşağı yukarı 8 saat çalışıyorlar” dedi.

"Korkmasınlar"

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde toplu taşımada şoför olarak çalışan Meltem Gökçen ise "16 yıldır araç kullanıyorum. Meslek hayatımdan çok memnunum. İki vardiya çalışıyoruz. Günlük molalar ile birlikte çalışmamız 10 saati buluyor. Günde 2-3 sefere gidiyoruz. Bir seferimiz 2 saat sürüyor. Biz yolcularımızdan çok güzel tepkiler alıyoruz. Bizden çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. Bizim daha iyi yaklaştığımızı belirtiyorlar. Ben işimi severek yapıyorum, zorlanmıyorum. Bana yapamazsın diyen olmadı aksine motive eden çok oldu. Kadınların da bu sektörde olması gerekir. Diğer kadın arkadaşlarımıza da seslenmek istiyorum; hiç korkmasınlar. Onlar da başarabilir" açıklamasını yaptı.