"Başörtüsü sokakta yasaklanmalı"

Cumhurbaşkanı seçimine 3'üncü kez adaylığını koyan Le Pen, özellikle son bir aydır anketlerde seçimin ilk turunda alabileceği muhtemel oy oranının giderek yükselen isim olmasıyla dikkati çekiyor.

"Başörtüsü sokakta yasaklanmalı"

İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Le Pen, katıldığı bir televizyon programında kamuya açık alanlarda başörtüsünü yasaklamayı vadettiğini söyledi.

"Başörtüsü sokakta yasaklanmalı"

Cumhurbaşkanı olduğu takdirde İslamcı ideoloji ile mücadele edeceğini söyleyen Le Pen, "Başötüsü İslamcıların dayatmasıdır. Başörtüsünü üniforma gibi kullanıyorlar. Fransa'da tüm kadınlar özgür yaşamalı. Başörtüsünün sokakta yasaklanması elzemdir. Totaliter İslamcı ideolojiye savaş açacağım. Bu konuda yasa tasarımız zaten hazırdı, okuyabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Sakal yasağı iddiası

Program sunucusunun sakal ve erkek entarilerine yönelik 'yasaklama' sorularına cevap veren Le Pen, bu iddianın gerçeği yanıstmadığını söyledi.

Le Pen de Macron da 24 Nisan'a kadar devam edecekleri seçim kampalarında başörtülü kadınların tepkisiyle karşılaşıyor. Ancak sağcı siyasiler iddialarından vazgeçmiyor.

İki adaya da tepki gösterildi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen, kendilerini protesto eden üniversite öğrencilerine tepki gösterdi.

Macron, kamu yayıncısı France Info'da yaptığı açıklamada, demokraside kurallar bulunduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin kuralları hatırlatan Macron, "Her kurala tepki gösterirsek anarşi oluşur." dedi.

Macron, son 5 yıldır uyguladığı politikanın aşırı sağınkiyle benzer olduğu fikrine karşı çıktığını belirtti.

Le Pen de demokratik sistemi güçlü olan bir ülkede yaşadıklarını, gençlerin demokrasiye saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.